Video: Olympiacose mängijad põgenesid väljakult, Spanoulis politsei kaitse all

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis Foto: SCANPIX

Kreeka korvpallimeistrivõistlustel läksid omavahel vastamisi igipõlised rivaalid Panathinaikos ja Olympiacos. Kohtumine katkestati kaks minutit enne lõppu ning 77:66 võidu sai kirja Olympiacos.

Kaks minutit enne mängu lõppu tabas võitjate staar Vassilis Spanoulis kolmese, läks seejärel Panathinaikose fännide ette ning andis neile mõista, et viimaseid pole üldse kuulda. Spanoulis teenis tehnilise vea, kuid mõni hetk hiljem hakkasid vastasmeeskonna fännid teda erinevate esemetega loopima. Olympiacose mängijatel ei jäänud muud üle, kui väljakult põgeneda.

«Mina ei vannu ega ropenda. Seda ei saa öelda Panathinaikose fännide kohta. Juba mängueelse soojenduse ajal öeldakse asju, mille pärast laste ja perede ees võiks piinlikkust tunda,» ütles rünnakulaviini alla sattud korvpallur.

Panathinaikose omanik Dimitris Giannakopulis ründas pärast mängu Spanoulist: «Mida ta tahtis näidata? Miks ta näitas meile oma kõrvu? Ma palusin peaministrit härra Tsiprast ja spordiministrit, et nad karistaks teda, see näitaks eeskuju. Spanoulisel ei ole kohta Kreekas ja korvpallis. Ta tahtis provotseerida meid.»

Olgu lisatud, et mängujärgselt sai kinga Panathinaikose peatreener Dusko Ivanovic, tema kohuseid täidab nüüd Sotiris Manolopoulos. Samal ajal seati Spanoulise maja ümber üles politseivalve, et kaitsta teda võimalike Panathinaikose fännide rünnakute eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles