Rannavõrkpallurid kaotasid finaalis Poolale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Kristo Kollo valmistuvad hooajaks Nõo rannavollehallis koos Karl Jaani ja Rain Rauaga.
Rannavõrkpallurid Rivo Vesik ja Kristo Kollo valmistuvad hooajaks Nõo rannavollehallis koos Karl Jaani ja Rain Rauaga. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nädalavahetusel Leedus peetud rannavõrkpalli võistkondliku Kontinentaalkarikasarja kolmanda ringi F-grupi turniiri lõpetas Eesti meeskond teise kohaga ja jätkab Rio olümpiamängude pääsme püüdmist. Eilses poolfinaalkohtumises alistati mängudega 2:0 Serbia, täna kaotati Poolale, ent saadi jagu Leedust. 

Finaalmatšis alistasid 2013. aasta EM-il pronksmedalid võitnud poolakad Grzegorz Fijałek ja Mariusz Prudel esmalt 31 minutiga 21:15, 21:16 Karl Jaani ja Rain Raua. Sama kaua kestis ka Rivo Vesiku ja Kristo Kollo duell Michał Kądzioła ja Jakub Szałankiewicziga. Geimid olid siiski tasavägisemad, poolakad olid paremad 21:17 ja 21:19, vahendab volley.ee.

«Meie mäng oli parem kui eile, aga vastane oli meist siiski pisut tugevam. Üldiselt on mängupilt veel ebakindel, aga koht, kust edasi minna, on väga hea,» lausus Vesik mängujärgselt. Ühtlasi tegi Szałankiewicz endale ka ilusa sünnipäevakingi. Täna sai Poola rannavõrkpallur 26-aastaseks. Turniirivõit seega Poolale, millega nad tagasid otsepääsu tuleval suvel toimuvasse Euroopa Kontinentaalkarikasarja viimasesse faasi. 

Teise ja kolmanda koha matšis olid eestlaste vastaseks võõrustajad. Kollo ja Vesik võitsid esmalt pooletunnise mänguga kindlalt 21:11, 21:13 Andrius Gaidyse ja Paulius Matulise. Kuna Jaani ja Raud jäid Arnas Rumševičiusele ja Lukas Kazdailisele alla 18:21, 16:21, läks võitja selgitamiseks vaja ka otsustavat matši. Avageimis võitis meie esipaar Rumševičiust ja Kazdailist 21:14, ent teises said leedukad numbritega 22:20 revanši. Kolmandas geimis olid Kollo ja Vesik aga kindlamad ja noppisid mänguvõidu 15:7 paremusega. 

Nii Leedu kui ka Eesti koondised jätkavad olümpiapileti püüdmist tänavu suvel mängitava Kontinentaalkarikasarja neljanda ringi kaudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles