Hea päev: Leok, Krestinov ja Kullas kihutasid Inglismaal poodiumile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Jānis Pastars

Canada Heightsi krossirajal sõideti eile Inglismaa mainekaima meistrivõistluste MAXXIS sarja kolmas etapp, kus poodimile kerkisid eestlased Tanel Leok, Gert Krestinov ja Harri Kullas.

MX1 klassi kvalifikatsioonis, mille kiireima aja sõitis välja meistrivõistluste liider Shaun Simpson (KTM), oli Leoki (Kawasaki) aeg vastavalt kolmas ja päev varem Prantsusmaal kolmanda koha saanud Krestinovi (Honda) oma viies.

Esimeses sõidus haaras Simpson kohe liidrikoha ja hoidis seda edukalt sõidu lõpuni. Leok ja Krestinov said väga head stardid ning kihutasid enamus sõidust esinelikus ning suutsid kumbki alguses teisel kohal sõitnud Brad Andersonist (Yamaha) mööduda ning lõpetasid vastavalt teise ja kolmandana. Leok jäi Simpsonist 8,6 ja Krestinov omakorda kaasmaalasest 1,6 sekundit.

Simpson võitis kindlalt ka järgmise sõidu ja seda sarnaselt esimesele, kus ta pääses kohe ette ja enam tagasi ei vaadanud. Krestinov sai suhteliselt hästi minema ja sõitis enamus sõidust neljandal kohal, kuid suutis viimase kahe ringiga teiseks sõita. Leok oli avaringi järel seitsmes, kuid tõusis sõidu edenedes mõned kohad ja oli lõpuks Andersoni järel neljas.

Viimases sõidus oli Simpson jälle parim ning ka selles sõidus algusest lõpuni. Avaringilt kolmandana tulnud Leok tõusis teiseks sõidu keskel ja jäi võitjast 3,3 sekundit, esimese ringi järel kuues olnud Krestinov parandas samuti oma kohta ja oli neljas. Eestlaste vahele mahtus Krestinovi tiimikaaslane Kristian Whatley.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis maksimaalse 75 punktiga Simpson, Leok kogus 62 punkti ja oli teine ning kaks punkti vähem saanud Krestinov kolmas.

Meistrivõistluseid juhib endiselt Simpson, kellel on koos 200 punkti. Leok jääb temast maha täpselt 40 punktiga ning Krestinov (148 p) tõusis kolmandaks, kui möödus 3 punktiga Whatleyst.

MX2 klassis näitas head minekut eile Prantsusmaal teise koha saanud Harri Kullas (Suzuki). Kvalifikatsioonis 11nda aja saanud Kullas sai esimeses sõidus hea stardi ja juhtis isegi korraks sõitu, kuid siis möödus temast britt Max Anstie (Kawasaki), kes edestas Kullast lõpuks 14 sekundiga. Kolmandana lõpetanud prantslane Steven Lenoir (KTM) jäi teisest kohast omakorda neli sekundit.

Teises sõidus sai Kullas tagasihoidlikuma stardi, kuid sõitis end siiski neljandaks, sõidu esikolmiku moodustasid Anstie, Lenoir ja bulgaarlane Petar Petrov (KTM).

Viimases sõidus oli Kullas avaringi järel alles 12., kuid peagi oli ta esikuuikus ja heitles viienda koha eest, kuid siis sõit lõpetati ühe tõsise kukkumise tõttu paar ringi enne lõppu ning Kullasele tulemuseks siis sellest sõidust kuues koht.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis kolmanda sõidu samuti kotti pistnud Anstie (75 p), teine oli viimases sõidus kolmas olnud Lenoir (62 p) ja kolmas 55 punkti kogunud Kullas.

Meistrivõistluste liider on aga Lenoir 166 punktiga, kuid Anstie jääb temast nüüd ainult 16 punkti kaugusele. Kolmas on Ben Watson (KTM), kes oli Canada Heightsis alles 13. Kullas tõusis 83 punktiga kaheksandale kohale.

Leok, Kullas ja Krestinov naasevad nüüd kodumaale, et osaleda 10. mail Pärnus algava Addinol Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles