Eesti supermoto meistrivõistlused algasid Lätis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prants Pals
Prants Pals Foto: Jānis Pastars

Lõppenud nädalavahetusel toimus Madonas supermotovõistlus, kus sõideti lisaks Eesti meistrivõistluste etapile ka Läti, Leedu ja Balti meistrivõistluste esimene etapp. Ühtekokku sõidetakse tänavusel hooajal kuus Eesti meistri- ja karikavõistluste etappi.

Kõige kiiremas S1 klassis jätkasid laupäeval võitlust Eesti meistritiitlile eelmise aasta kaks paremat soomlane Sami Salstola ja Prants Pals. Madonas võitis avasõidu Prants Pals Salstola ja vend Patricku ees, teises sõidus oli aga parim Salstola, kellele järgnesid Prants Pals, avasõidu neljas soomlane Sami Uutela ja Patrick Pals.

Päeva kolmandasse sõitu, kus jagati ainult Balti meistrivõistluste punkte, Soome sõitjad ei läinud, kuna nendel polnud vihmarehve kaasas ja just enne seda oli võistluspaigas tugev vihmasadu. Selles sõidus olid kaks parimat Prants ja Patrick Pals ning kolmandaks sõitis end tugeva lätlase Dzintars Baltaisi lõpuks alistanud Soomes elav eestlane Eero Madisson. Samad noormehed moodustasid ka eile sõidetud Läti meistrivõistluste esikolmiku.

Superquadil võitis Reimo Kerdt küll mõlemas sõidus stardid, kuid Läti äss Aleksejs Kuzmins oli siiski kummaski sõidus kindlalt kiirem. Esimeses sõidus ei pidanud Kerdti quadi rehv, kuid hoolimata sellest oli ta teine, viimases sõidus hakkas tal eelmisel aastal vigastada saanud käsi valutama ja ta pidi tempos järgi andma, kuid oli jälle teine. Kahe sõidu kokkuvõttes oli kolmas ka sõitudes samal kohal lõpetanud lätlane Janis Klavins. Toomas Jalakas, Tanel Jürna ja Carol Reesna olid päeva lõpuks kohtadel 5-7.

Soolotsiklite Open klassis, kus selgitatakse karikavõitjad, mahtusid esikolmikusse ainult Läti sõitjad Toms Avens, Rudolfs Pumpurs ja Gatis Tikins. Janis Ribenis oli parima eestlasena 12. ja sõidu teine eestlane Kenor Kotkas 14. Supermoto MX klassis oli Kristjan Siilak lätlaste Didzis Korbenko järel ja Maris Lesinskise ees teine.

Eesti supermoto meistri- ja karikavõistlused jätkuvad 24. mail Arvete kardirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles