Vandenõuteooria: kohtunike ametliku punktitabeli järgi pidanuks võitma hoopis Pacquiao

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Pacquiao istumas «punases» nurgas. Kohtunike punktitabeli järgi oli ta «sinises» nurgas.
Manny Pacquiao istumas «punases» nurgas. Kohtunike punktitabeli järgi oli ta «sinises» nurgas. Foto: SCANPIX

Floyd Mayweather jr alistas nädalavahetusel «sajandi matšiks» tituleeritud poksimatšis Manny Pacquiao. Kui pärast matši leidis Pacquiao, et tema oleks pidanud võitma, siis loomulikult leidus teisigi, kes arvasid samamoodi.

Pärast kohtumist hakkaski internetis ringlema matši kohtunike ametlik punktitabel, kus nad jagasid iga raundi järel meestele punkte. Kohtunikud Glenn Feldman, Burt Clements ja Dave Moretti andsid matšis kindla võidu Mayweatherile. Moretti andis Mayweatherile 118:100 paremuse ning ülejäänud kaks kohtunikku hindasid ameeriklast paremaks tulemusega 116:112.

Kõik kolm kohtunikku on aga tabelisse märkinud, et Mayweather on «punases» nurgas ning Pacquiao «sinises» nurgas. Tegelikkuses käisid mehed raundide vahel aga hoopis vastupidistes nurkades puhkamas.

Seega on vandenõuteoreetikud asunud levitama kahtlusi matši tulemuse osas. Siiski näitab duelli ametlik statistika, et Mayweathe tegi matši jooksul 148 täpset lööki ning Pacquiao vaid 81 täpset lööki. Ameeriklase tabavusprotsent oli 34 ja filipiinlasel 19.

Vaata kohtunike ametlikku punktitabelit.

Floyd Mayweather jr istumas «sinises» nurgas, kohtunike tabeli järgi oli ta «punases» nurgas. Foto:
Floyd Mayweather jr istumas «sinises» nurgas, kohtunike tabeli järgi oli ta «punases» nurgas. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles