Ülipõneva MMi finaali võitis tõeline üllatusmees

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuart Bingham elu esimese MM-tiitliga
Stuart Bingham elu esimese MM-tiitliga Foto: SCANPIX

Sheffieldis lõppenud snuukri MMi võitis 38-aastane inglane Stuart Bingham, kes alistas finaalis endise maailmameistri Shaun Murphy 18:15.

Bingham läks viimasele sessioonile vastu 14:11 eduseisul, kuid Murphyl õnnestus jõuda 15:15 viigini. Otsustavaks sai järgmine freim, mis kestis koguni 64 minutit ja viis Binghami 16:15 juhtima. Sellega oli Murphy murtud ning Bingham marssis elu esimese tõeliselt suure võiduni.

Võitjat võib pidada MMi tõeliseks suurüllatajaks, kuna varem oli Sheffieldis tema parimaks tulemuseks jäänud veerandfinaali jõudmine. Kolmel korral oli Bingham jõudnud ka teise ringi. Seekord tegi mees aga elu võistluse ning alistas järjepanu Robbie Williamsi, Graeme Dotti, Ronnie O’Sullivani, Judd Trumpi ja Murphy. Binghamist sai vanim esmakordne finalist pärast Ray Reardonit, kes jõudis 1978. aastal finaali 45-aastaselt.

Kuuekordne maailmameister Steve Davis ütles BBCle, et Binghami võit peaks andma usku kõigile snuukrimängijatele. «Kõik peaksid uskuma, et on selleks võimelised. Me ei tea, kas Bingham kaks nädalat tagasi tõesti uskus, et on võimaline turniiri võitma, kuid ta mängis suurepäraselt,» rääkis Davis. «Ta oli keskendunud just siis kui vaja. Otsustavatel hetkedel oli ta kõige rahulikum inimene terves saalis. Ta näitas, et kenad inimesed on võimelised tiitleid võitma.»

Bingham ise oli loomulikult üliõnnelik. Kusjuures turniiri esimesed rõõmupisarad valas inglane juba veerandfinaalis, kui sai jagu maailma kõige aegade andekaimaks snuukrimängijaks peetavast Ronnie O’Sullivanist. Seejärel langesid suurepärases vormis olnud Trump ja Murphy. «Shauni võitmine on mu elu parim hetk. 20 aastat professionaalse snuukrimängijana tasus end ära. Teekond siia tõi kaasa palju verd, higi ja pisaraid,» ütles värske maailmameister, kes tõusis maailma edetablis kümnendalt kohalt teiseks.

Bingham pani taskusse 300 000 naela suuruse auhinnaraha. Lisaks jäi ta koos Neil Robertsoniga jagama  turniiri kõrgeima breigi löönud mängija tiitlit. Mõlemad mehed tegid ühel korral 145 punkti väärilise breigi.

Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles