WADA kritiseeris Prantsuse telekanalis avaldatud dopingueksperimenti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Maailma Antidopinguagentuur (WADA) mõistis hukka puhta spordi nimel võitleva ühenduse Athletes for Transparency katse, mille eesmärk oli tõestada, et bioloogiline pass ei garanteeri sportlase puhtust, vahendas Spordipartner.ee.

Prantsuse telekanal Stade 2 tegi eksperimendist detailse kokkuvõtte, mis spordirahva seas omajagu elevust tekitas, kuid mis WADA-le üldsegi ei meeldinud. Testis osales kaheksa amatöörsportlast, kes kuu aja jooksul väga väikestes kogustes keelatud aineid manustasid. Testide tulemused näitasid sooritusvõime märkimisväärset paranemist, kusjuures verepilt püsis nõuetele vastavana.

WADA nimetas tehtut „inimeste peal sooritatud merisigade katseks“. „WADA on kursis hiljutise saatega Prantsuse telekanalis,“ seisis WADA ametlikus teates. „Soovime aga selgitada, et kui me tegime bioloogilise passi tarkvara avalikuks, polnud meie eesmärk kedagi neid katseid tegema õhutada.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles