Algab konkurss Eesti oma spordilaulu loomiseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esti korvpallikoondise poolehoidjad. pilt on illustratiivne.
Esti korvpallikoondise poolehoidjad. pilt on illustratiivne. Foto: Andres Haabu / Postimees

Alates tänasest kuni 5. juunini oodatakse juba nii kogemustega heliloojaid kui ka teisi viisimeistreid osalema konkursil „Eesti spordi laul“. Konkursi eesmärk on leida laul, mis toetab spordivõistluste emotsioone, sobib sportlaste ergutamiseks ja spordisõpradele ühislaulmiseks.

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul on spordiringkondades juba pikemat aega räägitud, et võiks olla Eesti oma spordilaul oma autoritelt.  „Sport ja muusika, need mõlemad pakuvad emotsiooni. Kõik, kes on käinud mõnd spordivõistlust vaatamas, teavad, kui oluline osa võib olla muusikal. Eesti muusika ja heliloojad on head ning maailmatasemel, kasutame seda loovust ära meie valdkonna emotsiooni loomisel,“ ütles Sukles.

Loo pikkus peab olema 2-4 minutit. Oodatud on igas žanris laulud. Tekst ei pea olema spordiga seotud, kuid see peab sobima spordivõistlusele, sh nii ujulasse, jalgpallistaadionile, kergejõustikuhalli kui suusarajale jne.

Idee tuleb esitada helifailina. Täiendavalt võib lisada noodi. Loo autorile ja esitajale täiendavaid kriteeriume ei seata.  Žürii teeb juunikuu jooksul otsuse, kes pääsevad finaalvooru. Järgneb lugude viimistlemise ja valmimise faas. Seejärel saab oma arvamust avaldada ka rahvas.

Konkursi auhinnafond on 3000 eurot, mis jaotub vastavalt žürii ettepanekutele.

Lugu tuleb saata hiljemalt 5. juunil kl 16.00ks e-mailile: info@muusika2015.ee

Konkursi korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Autoriteühing koostöös muusika-aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles