Põlva alistas esimeses finaalmängus dramaatiliselt Kehra

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolme võiduni peetav Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste finaalseeria HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja Põlva Serviti vahel algas täna Kehras. Kodupubliku kurvastuseks võitis mängu 28:27 Serviti, seejuures tõrjus Serviti puurivaht Eston Varusk kõigepealt lõpusekunditel Jevgeni Buinenko pealeviske ja siis tabas Ardo Puna otsustava seitsme meetri karistusviske, kui mänguaeg oli juba täis tiksunud.

Serviti resultatiivseimad mängijad olid Puna 6, Henri Hiiend 5 ning Margo Piksööt ja Andreas Rikken 4 tabamusega. Kehralaste parimateks osutusid Dmõtro Jankovski 7 ning Jürgen Rooba, Viktor Skrõpak ja Buinenko 4 väravaga.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Mõlemad meeskonnad olid mänguks korralikult valmis ning tegid vähe praaki. Kuna vastased tunnevad üksteist läbi ja lõhki, siis mingeid erilisi üllatusi polnud. Lõpus oli meil rohkem õnne, kuid teisalt mängisime edu mitmel korral ise maha. Näiteks 25:23 eduseisul ei suutnud me realiseerida 7-meetri karistusviset.»

Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepp: «Lõpus Servitile antud 7-meetrit oli küsitava väärtusega. Mäng ise oli aga meie poolt heitlik. Kohati kärises kaitse ning me ei suutnud ka kiirrünnakuid piisavalt luua. Põlvalastel on pink eriti tagameeste koha pealt pikem ja see sai otsustavaks.»

Seeria järgmine kohtumine peetakse 8. mail algusega kell 18.30 Põlvas.

Homme toimub esimene kohtumine kahe võiduni toimuvas pronksiseerias, kus vastamisi Viljandi HC ja HC Viimsi/Tööriistamarket. Mängust teeb otseülekande Postimees.ee.

Enne mängu:

Põhiturniiri parim Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Serviti on tänavu kohtunud kuuel korral ning võitude seis on viigis 3:3. Eesti meistrivõistlustel on olnud kehralased paremad mängudega 2:1, Balti liigas jäid samade numbritega peale põlvalased.

Kuna mõlemad poolfinaalseeriad lõppesid kolme kohtumisega ja pärast seda oli Euroopas koondiste nädal, siis venis meeskondade mängupaus enne medalimatše kahe nädala pikkuseks. «Nii pikka pausi enne finaale ei mäletagi,» vaatas Kehra/Horizon Pulp&Paperi peatreener Jüri Lepp ajas tagasi. «Aga Serviti on samas seisus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles