Nigeeria multimiljardär tahab osta Londoni Arsenali jalgpalliklubi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aliko Dangote.
Aliko Dangote. Foto: SCANPIX

Aafrika rikkaim mees Aliko Dangote teatas, et loodab jätkuvalt omandada Londoni Arsenali jalgpalliklubi.

Nigeerlase varade väärtuseks hinnatakse 10,4 miljardit naela (umbkaudselt üle 14 miljardi euro) ning väidetavalt üritas ta osalust Arsenalis omandada juba 2010. aastal, kuid leedi Nina Bracewell-Smith oma osakuid müüs. Praegu kuulub enamusosalus Arsenalis ameeriklasest suurärimehele Stan Kroenkele, kes on kinnitanud, et tema plaanid Arsenaliga on pikaajalised. Umbes 30 protsenti Arsenali aktsiatest kontrollib usbeki magnaat Alisher Usmanov, kes samuti ei soovi oma osalusest loobuda.

Siiski loodab suhkru-, jahu- ja naftaärimees Dangote, et saab tulevikus Emiratesi staadioni peremeheks. «Ühel päeval pakutakse õiget hinda ja ma ostan selle klubi. Ma ei pruugi välja käia naeruväärset summat, küll aga sellise raha, millele praegustel omanikel on raske ära öelda. Strateegia on mul paigas,» sõnas Dangote väljaandele Bloomberg.

«Järgmise paari aasta jooksul on meil plaanis investeerida 16 miljardi dollari eest. Praegu tahan oma ärid teatud tasemele viia. Kui sellega ühele poole saan, siis võib-olla,» avalikustas Dangote tulevikuplaane.

Arsenal on liigatabelis pärast eile saadud 3:1 võitu Hulli üle kolmandal kohal, kuid neil on konkurentidega võrreldes üks mäng varuks ja seega hea võimalus lõpetada hooaeg teisena, mida pole viimased kümme aastat suudetud. Lisaks on jõutud karikafinaali, kus 30. mail kohtutakse Aston Villaga. Dangote meelest peaks Arsene Wengeri juhendatav meeskond aga olema võimeline enamaks. «Wenger peaks veidi oma stiili muutma. Arsenal vajab uut suunda,» leidis Dangote.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles