Jäähoki MM: Valgevene alistas Taani, Šveits sai napilt jagu Saksamaast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil sai B-grupis teise võidu kirja Valgevene koondis, olles 5:1 parem võiduta jätkavast Taanist. A-grupis alistas Šveits jalgpalliskooriga 1:0 Saksamaa.

Taani asus seejuures Valgevene vastu 1:0 juhtima ja võitis ka avakolmandiku, kui värava viskas Julian Jakobsen. Valgevene suutis vastata aga vaid 44 sekundit pärast teise kolmandiku algust, kui Artur Gavrus viigistas. Vähem kui kümne minutiga oli Valgevene tänu Jevgeni Kovrõšini ja Ilja Sinkevitši väravatele 3:1 ees. Viimasel kolmandikul lisasid Kovrõšin ja Ivan Usenko kumbki veel ühe värava.

Valgevene, kellel on tabelis nüüd kaks võitu ja üks lisaajal saadud kaotus, tõusis tabelis Venemaast mööda USA järele teiseks. Õhtuses B-grupi mängus kohtuvad seni lisaajal kaks korda võitnud Slovakkia ja mõlemad senised mängud kaotanud Sloveenia.

Šveits sai Saksamaast jagu napilt 1:0, kahe väravateta möödunud kolmandiku järel viskas šveitslaste võiduvärava viimase kolmandikaja keskel Denis Hollenstein. Šveits on kahe võidu ja ühe lisaajakaotusega alagrupis kolmas, Saksamaa võidu ja kahe kaotusega viies. A-grupi õhtuses mängus kohtuvad Austria ja Prantsusmaa.

Taani - Valgevene 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

Väravad: 13.38 Julian Jakobsen 1:0, 20.44 Artur Gavrus 1:1, 27.27 Jevgeni Kovrõšin 1:2, 29.35 Ilja Sinkevitš 1:3, 45.36 Jevgeni Kovrõšin 1:4, 54.44 Ivan Usenko 1:5

Šveits - Saksamaa 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Värav: 52.16 Denis Hollenstein

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles