Jäähoki MM: Slovakkiale raske võit, Prantsusmaa avas võiduarve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhis jätkuval jäähoki MMil sai esimese võidu Prantsusmaa, olles 2:0 parem Austriast. Slovakkia päästis Sloveenia vastu kaotusseisust välja tulles endale viimase kolmandikuga raske 3:1 võidu.

B-grupi õhtuses mängus jäid slovakid kaotusseisu, kui mängitud oli 6.20 – sloveen Jan Urbas kasutas ära arvulise ülekaalu. Slovakid viigistasid alles viimase kolmandiku keskel, kui arvulisest ülekaalust oli täpne Andrej Meszaros. Pisut alla viie minuti jäi mängida, kui Marian Gaborik viis slovakid juhtima ning sekund enne mängu lõppu saatis sama mees litri Sloveenia tühja väravasse.

Slovakkial on nüüd tabelis kaks võitu lisaajal ja tänane normaalajal saadud võit, mis annab neile siiski grupis USA järel teise koha. Võiduta jätkav Sloveenia on alagrupis eelviimane, neist jääb tahapoole vaid Läti.

Prantslased avasid skoori viimase kolmandiku keskel, kui arvulise ülekaalu realiseeris Damien Fleury. Eelviimasel minutil läks Austria viigiväravat jahtides riskile, võttes väravavahi Bernhard Starkbaumi pingile, kuid 58 sekundit enne lõpusireeni suutis Laurent Meunier litri tühja võrku saata ja Prantsusmaale sellega võidu kindlustada.

Prantslastel on nüüd tabelis kirjas üks võit ja kaks kaotust, mis annab neile A-grupis kuuenda koha. Seni lisaajal ühe mängu võitnud Austria on nende järel seitsmes.

Slovakkia – Sloveenia 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Väravad: 6.20 aü Jan Urbas 0:1, 47.57 aü Andrej Meszaros 1:1, 54.16 Marian Gaborik 2:1, 59.59 Marian Gaborik 3:1

Austria – Prantsusmaa 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Väravad: 46.13 aü Damien Fleury 0:1, 59.02 Laurent Meunier 0:2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles