Raplasse jõudis Eesti esimene viskemasin

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla viskemasin.
Rapla viskemasin. Foto: basket.ee

Raplas esitleti Eesti esimest korvpalli viskemasinat, millega saavad visketäpsust korrigeerida nii Rapla TYCO ja AmEst Rapla mängijad kui Rapla Korvpallikooli noored.

Shooting gun asendab viskamisel lauavõtjat ning söötjat ja võimaldab seega mitmekordistada ajaühikus sooritatavate visete arvu (kuni 800 viset tunnis), vahendab basket.ee.

Viskemasinat saab seadistada vastavalt treenija soovile, muuta söötude tugevust, nurka ning intervalli. See omakorda lubab teha erinevaid mängulisi viskeharjutusi ning viia mängijate individuaalse treeningu täiesti uuele tasemele. 

Suurele investeeringule Rapla ning Eesti korvpalli tulevikku on seni õla alla pannud korvpallilegendid – Taavi Reigam, Aivar Kuusmaa, Veiko Jurkatamm ning Harri Drell, poliitik Kalle Palling ja ettevõtja Tõnu Kipper, samuti eks-raplakas Martin Dorbek.

Viskemasinat on Raplal kahtlemata vaja ka statistlisest aspektist. Enne playoffi algust näitas Basket.ee edetabel, et TYCO oli kolmeste tabavuse osas liigas eelviimane (Audentese SD/Noortekoondise ees) 29 %-ga. Playoffis on see langenud veelgi - seitsme mänguga keskmiselt 25 %. Kui protsent pronksiseerias tõuseks 33-35 % peale, võiks juba öelda, et masinast on kasu olnud...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles