Bale´i kurvad numbrid: vähem sööte ja pallipuuteid kui Casillasel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale (paremal) eilsel kohtumisel.
Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale (paremal) eilsel kohtumisel. Foto: SCANPIX

Eile sai tiitlikaitsja Madridi Real jalgpalli Meistrite liiga poolfinaali avamängus Torino Juventuselt 1:2 kaotuse. Kesise esituse tegi Reali ründaja Gareth Bale, kelle statistika ei kannata kriitikat.

Numbreid Bale´i mängust:

  • Bale sai mängu jooksul kirja vaid 32 pallipuudet, mida on Reali mängijatest kõige vähem. Väravavaht Iker Casillasel läks kirja näiteks 36 puudet.
  • Väravapostide vahele ei läinud ükski Bale´i pealelöök, üks tema löök blokeeriti. Ka ei läinud kirja ühtegi loodud võimalust.
  • 18 söötu andis Bale kogu poolfinaali jooksul, mida on samuti vähem, kui väravavaht Casillasel.

See on pannud nii Hispaania kui Suurbritannia meedia arutlema, mis Bale´i vaevab. Reali juhendaja Carlo Ancelotti põhjendas mängija esitust BBC vahendusel nii: «Ta on väsinud, ta tuli just tagasi pärast vigastusepausi. Bale on meie kõige ohtlikum mängija ja ma ei tahtnud riskida, et ta end taas vigastab, seetõttu võtsin ta puhkama.» Bale vahetati välja 86. minutil.

Arvatakse ka, et Bale (ja ka James Rodriguez) ei pääse Reali A ja O ehk Cristiano Ronaldo kõrval lihtsalt löögile. «Kui on valida, kas sööta Ronaldole või Bale´ile, siis söödetakse Ronaldole. Lisaks tundub, et Bale pole lihtsalt vormis,» sõnas BBC kommentaatorina töötav endine Inglismaa koondise ja Manchester Unitedi mängija Pat Nevin.

Teine endine tippmängija Phil Neville usub, et Bale on kaotanud enesekindluse. «Kui ta teisel poolajal palli sai, siis tundus ta ebakindlana,» sõnas Neville. «Tavaliselt ta jookseb palli saades otse kaitsjate suunas, ent eile pööras hoopis ümber ja söötis välja,» lisas Neville.

Hispaania spordileht Marca kirjutas: «Real vajas eile midagi, mis neid sütitaks, sädet. Bale´i näol seda aga olla ei saanud, sest tema oli kogu õhtu välja lülitatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles