Eesti sulgpallurid alustavad olümpia kvalifikatsiooni

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Liis Treimann

Esimesel mail algas sulgpallis aasta aega kestev Rio 2016 OM-i kvalifikatsioon. Eesti sulgpalluritest on head lootused olümpiale pääseda Kati Tolmoffil ja Raul Mustal.

Üksikmängudes saab olümpiale 38 mängijat 2016. aasta aprilli lõpu maailmaedetabeli alusel. Aasta jooksul läheb arvesse kümme parimat turniiri. Kuna iga riik saab välja panna maksimum kaks sportlast, on olümpiale pääsemiseks vaja olla kvalifikatsiooniperioodi lõpus maailmaedetabelis orienteeruvalt 80 parima seas.

Nii Tolmoff (edetabeli 72. koht) kui Must (70. koht) tagaksid tänase positsiooniga endale olümpiapileti. Mõlema sportlase eesmärgiks on olümpiahooajal oma kohta veelgi parandada ning mitte jätta kvalifitseerumise kindlustamist viimasele hetkele.

Tolmoffi sõnul valib ta võistlusi nii nende taseme ja seal jagatavate edetabeli punktide arvu, aga ka asukoha järgi. Mitmed sulgpalli tippturniirid toimuvad Aasias, kuhu sõit on väga kallis. «Kindlasti tuleb sel hooajal turniire rohkem mängida. Suurem osa võistlusi, kust osa võtan ja millega tahan oma kohta veelgi parandada, on septembrist jaanuarini,» loodab Tolmoff enne järgmist kevadet olümpiapääsme kindlustada.

Esimene võistlus, kus olümpiapunkte jagatakse, on sel nädalal Sloveenias ning Eesti sulgpalluritest võistlevad Raul Must, Karoliine Hõim ja Getter Saar. Must kohtub põhiturniiri esimeses ringis  Zvonimir Durkinjakiga Horvaatiast. Otse reedel algavale põhiturniirile pääses ka Hõim, kelle vastane selgub kvalifikatsioonist. Saar peab esimese mängu homme kvalifikatsiooniturniiril ukrainlanna Darja Samarchantsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles