Statistika: Messi tõusis legendaarse soomlase kõrvale

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their first goal
Reuters / Gustau Nacarino
Lionel Messi Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their first goal Reuters / Gustau Nacarino Foto: SCANPIX

Barcelona jalgpalliklubi staarmängija Lionel Messi vedas eile oma koduklubi Meistrite liiga poolfinaalis 3:0 võiduni Müncheni Bayerni üle. Messi ise lõi kaks väravat ning tõusis sellega liiga kõigi aegade suurimaks väravakütiks.

Messi arvel on nüüd 77 väravat (97 mängust). Sellega möödus ta Madridi Reali ründajast Cristiano Ronaldost, kelle arvel on 76 tabamust (114 mängust). Ühes arvestuses jäi Ronaldo siiski liidriks – ta on Meistrite liiga poolfinaalides löönud kolmel korral ühes mängus kaks väravat. Messi on samaga hakkama saanud nüüd kahel korral ning tõusis selle näitajaga legendaarse soomlase Jari Litmaneni kõrvale.

Messi lõi eile aga kaks väravat kolme minutiga. Nii kiiresti pole poolfinaalis kahe tabamuseni jõudnud ükski klubi.

Tänavusel hooajal on Lionel Messi mänginud Barcelona särgis 51 mängu ning löönud 53 väravat. Lisaks on argentiinlase nimel ka 26 väravasöötu.

Mõnes mõttes oli eriline ka Messi teine värav, mille ta lõi parema jalga. Viimati õnnestus ründajal parema jalaga skoorida 28. veebruaril. Oma 77st Meistrite liiga väravast on ta parema jalaga löönud kõigest 13. Peaga on ta skoorinud neli korda ning vasaku jalaga 60 korda.

Maailma kuumim ründekolmik MSN (Lionel Messi, Luis Suarez, Neymar) on kamba peale sellel hooajal löönud 111 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles