Kas haavatud Bayern aitab Klavani Euroopasse?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkise nina- ja lõualuuga Robert Lewandowski saab Augsburgi vastu ilmselt puhkust
Katkise nina- ja lõualuuga Robert Lewandowski saab Augsburgi vastu ilmselt puhkust Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas seisab Ragnar Klavani koduklubil homme ees tähtis mäng, kui Baierimaa derbis minnakse vastamisi juba tiitlivõidu kindlustanud Müncheni Bayerniga. Kui Bayern ei mängi enam sisuliselt millegi peale, siis Augsburg vajab hädasti punktilisa, et püsida kuuendal ehk Euroopa liigasse viival kohal.

Bayern on kaotanud koguni kolm viimast mängu. Kõigepealt jäädi Saksamaa karikasarja poolfinaalis alla Dortmundile, siis kaotati liigas Leverkusenile ning viimaseks tilgaks karikasse oli Meistrite liigas saadud 0:3 kaotus Barcelonalt. Lisaks räsib meeskonda vigastustelaine – kindlasti ei tee Augsburgi vastu kaasa Franck Ribery ja Arjen Robben. Suure tõenäosusega annab peatreener Pep Guardiola puhkust ka Robert Lewandowskile, Dantele ja Bastian Schweinsteigerile.

Augsburgi vastu püütakse kasutada nii vähe energiat kui võimalik, kuna Bayern peab kõik jõud suunama teisipäevasele kordusmängule Barcelonaga, kus püütakse imet teha ning 0:3 kaotusseisust välja tulla.

Möödunud kevadel õnnestus Augsburgil Bayernit võita ning sama püütakse saavutada ka homme. Võidu korral tõuseks Klavani koduklubi koguni viiendaks, kuna nende ees paikneval Schalkel on kaks punkti rohkem, kuid oma mängu peab Gelsenkircheni klubi pühapäeval Kölniga.

Viigi või kaotuse korral võib Augsburg aga Euroopasse viivalt kuuendalt kohalt allapoole kukkuda. Kõigest punkti kaugusel asuv Bremen kohtub homme Hannoveriga ning kahe punkti kaugusel paiknev Hoffenheim läheb samuti laupäeval vastamisi Frankfurtiga. Teoreetiliselt võib kuuendaks tõusta ka Dortmund, kes võõrustab homme Berliini Herthat.

Bundesliga lõpuni jääb kolm mänguvooru. Täielikku tabelit saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles