Eesti tütarlaps lõpetas kõigi aegade noorimana 246 km pikkuse ultrajooksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleen Vennikas
Heleen Vennikas Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel toimunud 246 km jooksul Ateenast Spartasse ehk Spartathlonil tegi kaasa ka mitu eestlast, neist kaks suutsid ka jooksu lõpetada.

Maailma legendaarseimal ultrajooksul läbisid isa ja tütar, Peeter ja Heleen Vennikas 246 km ajaga 35 tundi, 5 minutit ja 53 sekundit.

128 lõpetaja hulgas saavutasid Heleen ja Peeter Vennikas vastavalt 100. ja 101. koha. Heleen Vennikas oli naiste arvestuses 11.  ja oma 22 eluaastaga on ta nüüd jooksu kõigi aegade noorim lõpetaja.

Spartathloni võitis itaallane Ivan Cudin ajaga 23 tundi, 3 minutit ja 6 sekundit. Naistest oli kiireim inglanna Emily Gelder ajaga 30 tundi, 17 minutit ja 3 sekundit.

Võistluse raskust näitab see, et stardiprotokolli kantud 351 ultrajooksjast lõpetas ja mahtus 36 tunni ajalimiiti vaid 128 lõpetajat.

Eestlastest startisid veel Pille Vennikas, Aivar Arika ja Aivar Luud, kuid erinevatel põhjustel olid nad sunnitud katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles