Jäähoki MM: Venemaa sai Valgevenest jagu 7:0, Kanada alistas Prantsusmaa

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ja Valgevene kohtumine.
Venemaa ja Valgevene kohtumine. Foto: SCANPIX

Tšehhis jätkuvatel jäähoki maailmameistrivõistlustel teenisid tänastes esimestes mängudes võidud Venemaa ja Kanada koondised.

Venemaa sai B-alagrupis senisest liidrist Valgevenest jagu 7:0. Avakolmandikul viis Ilja Kovaltšuk Venemaa juhtima, teisel ja kolmandal kolmandikul visati kummalgi veel kolm väravat. Teisel kolmandikul said tabamuse kirja Vladimir Tarasenko, Vadim Šipatšjov ja Artjom Panarin. Mängu viimasel vaatusel tegid skoori Sergei Širokov, Jevgeni Dadonov ja Jevgeni Malkin.

B-alagrupis on Venemaal ja USA-l võrdselt 12 punkti, kolmandaks langenud Valgevenel 10 silma.

A-alagrupis oli Kanada 4:3 parem Prantsusmaast. Tyler Seguin viis Kanada 12. mänguminutil juhtima. Jordan Eberlee suurendas Kanada eduseisu 2:1-le, ent prantslased vähendasid avakolmandiku lõpus Juliel Desrosiersi tabamusest kaotusseisu. Teisel kolmandikul tegi taas skoori Seguin, viies Kanada juba 3:1 juhtima, ent viimasel kolmandikul jõudis Prantsusmaa Yorick Treille´ja Damien Fleury tabamustest 3:3 viigini. Mängu saatuse otsustas Kanada koondislase Jordan Eberle tabamus.

A-alagrupis on Kanada 15 punktiga liidrikohal, Rootsil on teisena 11 ja Tšehhil kolmandna 10 punkti. Prantsusmaa on kolme punktiga kuues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles