Augsburgi võidu järelkajad: kõigepealt šokk, seejärel sensatsioon

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Weinzierl
Markus Weinzierl Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas võitis Ragnar Klavani tööandja Augsburg eile võõral väljakul täismaja ees 1:0 maailma täielikku tippu kuuluvat Müncheni Bayernit. Efektse võiduvärava lõi Raul Bobadilla, Klavan tegi Augsburgi keskkaitses kaasa terve mängu.

Augsburgi peatreener Markus Weinzierl tunnistas, et esimene väiksemat sorti šokk tabas meeskonda juba enne mängu algust, kui nad nägid Bayerni algkoosseisu. Eeldati, et Meistrite liiga poolfinaali korduskohtumiseks valmistuv Bayern annab põhimeestele puhkust, kuid tegelikult tuldi väljakule tõelise raskekahurväega.

Müncheni algkoosseisus olid teiste seas Robert Lewandowski, Thomas Müller, Philipp Lahm, Thiago, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Dante, Jerome Boateng ja Juan Bernat. Märkimisväärne oli vaid Manuel Neueri pingile jäämine, tema asemel alustas väravas Pepe Reina. Viimane sai aga juba 13. minutil punase kaardi ning Neueri puhkepäev oli lõppenud.

«Olime nende koosseisu nähes kergelt šokeeritud. Me ei olnud sellega arvestanud, et nad tulevad sisuliselt kõige tugevama koosseisuga. Võib-olla said poisid sellest hoopis lisamotivatsiooni,» rääkis Augsburgi juhendaja Weinzierl pärast mängu Bundesliga kodulehele. «Meil on veel kaks mängu minna ning peame mängima täie võimususega.»

Ragnar Klavan (vasakul) ja Bastian Schweinsteiger. FOTO: Scanpix
Ragnar Klavan (vasakul) ja Bastian Schweinsteiger. FOTO: Scanpix Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Augsburgi mängija Tobias Werner jätkas: «Münchenis sellisel viisil võita on sensatsioon. Bayern tuli parima meeskonnaga väljakule, kuid näitasime kohe, et tahame siit midagi kaasa võtta. Oleme kolme punkti üle väga õnnelikud.»

Klavani koduklubi tõusis tabelis 32 mänguga kogutud 46 punktiga viiendale kohale, ent 45 punkti peal olev Schalke on ühe mängu vähem pidanud. Kokku peavad kõik meeskonnad 34 mängu. Viienda koha saaja pääseb Euroopa liiga alagrupiturniirile, kuues koht saab õnne proovida kvalifikatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles