Tarmo Kingi koduklubi kindlustas pileti Euroopasse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink (9) koondise eest löödud väravat tähistamas
Tarmo Kink (9) koondise eest löödud väravat tähistamas Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

82-kordse Eesti jalgpallikoondise internatsionaali Tarmo Kingi koduklubi Inverness Caledonian Thistle oli eile võõral väljakul 1:0 üle Dundee FC-st ning kindlustas endale seeläbi piletid Euroopa liigasse.

Mulluse hooaja viienda meeskonna Invernessi tänavune hooaeg on möödunud kergemat sorti unenäos - kui hiljuti murti end dramaatiliselt Šotimaa karikafinaali, siis sellele lisaks ollakse kõrgemais konkurentsis ka liigas, kus pikalt kolmandat kohta hoiti ning nüüd ka pääse Euroopasse lunastati, vahendab Soccernet.ee.

Otsustavad kolm punkti võeti täna Dundees, kus Edward Ofere 8. minuti juhtväravale enam vastust enda puuri ei lubatudki ja seeläbi lõpuvile kõlades ajaloolist saavutust tähistati - nimelt ei ole Inverness seni veel kordagi Euroopa sarjades osalenud. Märtsi alguses Šotimaa klubiga hooaja lõpuni kehtiva lepingu sõlminud Kink kuulus täna küll meeskonna koosseisu, aga mänguminuteid eestlane ei teeninud.

Teine Šotimaa kõrgliigas palliv Sinisärk Henri Anier usaldati eile kodutiimi Dundee Unitedi eest platsile 69. minutil. Just vahetult enne seda olid Anieri tiimikaaslased 1:0 juhtvärava löönud, aga kuna 77. minutil ka enda võrku üks löök lubati, siis lepiti võõral väljakul Saint Johnstone'i vastu 1:1 viigiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles