Tobreluts ei välista ka Sotšis võistlemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts tegi nädalavahetusel Otepääl puhta töö, võites nii sprindis kui ka jälitussõidus meistrikulla.
Indrek Tobreluts tegi nädalavahetusel Otepääl puhta töö, võites nii sprindis kui ka jälitussõidus meistrikulla. Foto: Margus Ansu

Kevadel tõsiselt loobumismõtteid mõlgutanud laskesuusataja Indrek Tobreluts naudib koostööd koondise uue peatreeneri Maris Cakarsiga ega pea võimatuks, et võib ka Sotši olümpial stardis olla.



«Armastus selle ala vastu on lihtsalt nii suur,» selgitas nädalavahetusel Otepääl peetud suvebiathloni lahtistel Eesti meistrivõistlustel nii sprindis kui ka jälitussõidus võidutsenud Tobreluts, miks ta ikkagi karjääri jätkata otsustas.

34-aastane Tobreluts ei teinud saladust sellest, et suurt rolli mängis ka Eesti kaitseväe otsus jätkata tema toetamist. Ja seda suuresti tänu kevadel sõjaväelaste maailmamängudel võidetud patrullsuusatamise kuldmedalile. «See päästis meid kõvasti,» tunnistas Tobreluts. «Seni kuni jõuan leiva lauale panna, kavatsen edasi suusatada.»

Tobreluts hoidub esialgu suurtest plaanidest ja kavatseb hooaja korraga võtta, ent avaldas, et Cakars näeks hea meelega, et neljadel olümpiamängudel võistelnud Tobreluts võtaks eesmärgiks 2014. aasta Sotši olümpia. «Lubama ei hakka midagi, aga iseenesest võiksin nii kaua jätkata, kuni tervis lubab,» mõtiskles ta. «Ega see Sotši väga ulmeline tundugi, tahtmist oleks küll, aga eks see sõltub ka toetajatest.»

Motivatsiooni jagub

Jüri Käeni näpunäidete järgi harjutav Tobrelutsu sõnul sujub väga hästi ka koostöö lätlasest peatreeneri Cakarsiga. «Jüri vaatas Cakarsi plaanid üle ja kiitis heaks,» muheles Tobreluts. «Cakars tegi paar muudatust, aga loomulikult, jalgratast siin enam ei leiuta, pealegi olen juba sellises vanuses, et treeninguga mingit imet ei tee, tuleb lihtsalt õppida, kuidas rajal jõudu otstarbekamalt kulutada.»

«Ma ei oota mingit imet, aga motivatsiooni jagub,» jätkas ta. «Näha on, et ka treener on kõrgelt motiveeritud ja nuputab kogu aeg, mida ja kuidas parandada. Ta tahab areneda ja see tõstab ka sportlaste indu.»

Eesti lahtised meistrivõistlused suvebiathlonis oli ka üks kolmest katsevõistlusest, selgitamaks, kes pääsevad algavaks MK-hooajaks Eesti koondisesse. Nimelt otsustas Rahvusvaheline Laskesuusatamise Föderatsioon vähendada osalejate arvu, kohti jagatakse aga vastavalt edetabelikohale riikide pingereas.

Seetõttu kaotas Eesti nii meeste kui naiste arvestuses ühe koha ehk vähemalt alguses saab Eestist starti kolm meest ja kolm naist. Kui Eesti tõuseks meeste arvestuses vähemalt rea võrra ehk 15. kohale, teeniks koondis ühe koha juurde.

Praegu on aga seis just meeste seas üsna pingeline, kuna kolmele stardikohale pretendeerivad vähemalt viis meest – lisaks Tobrelutsule veel Roland Lessing, Priit Viks, Kauri Kõiv ja Priit Narusk.
«Saame omavahel kõik hästi läbi, küll me jagame need kohad sõbralikult ära,» muigas Tobreluts. «Tegelikult pole väga probleemi, sest need, kes MK-etappidele ei pääse, saavad ju võistelda IBU karikaetappidel ning ka seal on üsna kõva konkurents.»

Sauele kaks kulda

«Ja kui vaja, eks siis Roland annab oma koha mulle,» lisas ta naerdes.

Lisaks äsja peetud meistrivõistlustele läheb arvesse veel Soomes Olosel lumelaagris kavas olev katsevõistlus ning tulemus hooaja esimesel IBU karikaetapil. Otepääl sai sprindis Tobrelutsu järel hõbeda Lessing ja pronksi Narusk, jälitussõidus lõpetas teisena samuti Lessing, kolmas oli Viks.

Naiste seas võitis Otepääl kaks kuldmedalit Eveli Saue, kes tegi kahe päeva jooksul vaid kaks möödalasku, laupäevase sprindi läbis ta puhaste paberitega. «Laskmise üle on mul väga hea meel,» kinnitas ta.
Sprindis sai hõbeda Kadri Lehtla ja pronksi Sirli Hanni, jälitussõidus vahetasid nad aga omavahel kohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles