Gareth Bale’i agent: kaaslased ei anna talle piisavalt söötu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Madridi Realis kriitikatormi keskmesse sattunud Gareth Bale’i agendi sõnul on äärepoolkaitsja keskpärane mäng tingitud lihtsast asjast – meeskonnakaaslased ei sööda talle lihtsalt piisavalt sageli palli.

Bale mängis silmapaistmatult nii Reali 1:2 kaotusmängus Meistrite liiga poolfinaalis Juventuse vastu kui ka eilses liigakohtumises, kus Real viigistas koduväljakul läbi häda 2:2 Valenciaga ja kaotas sellega tõenäoliselt lootused sel hooajal liidrit Barcelonat püüda. Teist hooaega Realis mängiv 25-aastane Bale, kes eelmisel hooajal lõi värava näiteks nii Meistrite liiga finaalis kui ka Copa del Rey finaalis, aidates Reali sellega võidule, on tänavu saanud mitmel puhul kuulda Reali fännide vilekoori.

«Real peab Garethiga rohkem koostööd tegema ja talle rohkem söötu jagama,» leidis Bale’i agent Jonathan Barnett intervjuus ajalehele Sunday Telegraph. «Andke talle rohkem palli ja laske tal näidata, milles ta tugev on. Temast saab Reali parim mängija, kui meeskonnakaaslased teda aitavad ja temaga koos töötavad.»

Reali ähvardab oht tänavu üldse tiitlita jääda – Meistrite liigas ollakse enne poolfinaali kordusmängu raskes seisus, koduliiga võideti viimati 2012. aastal ja pärast eilset kaotust jäädakse kaks vooru enne hooaja lõppu Barcelonast maha nelja punktiga. Karikasarjas jäädi aga jaanuaris alla Madridi Atleticole ja langeti konkurentsist.

Bale’i statistika on seejuures üsnagi võrreldav eelmise hooajaga – kui toona lõi ta 44 mänguga 22 väravat ja andis 12 väravasöötu, siis tänavu on tal 46 mänguga kirjas 17 väravat ja 10 söötu. Eeskätt on teda aga kritiseeritud isekuse ja kehva kaitsemängu pärast. «Enamik inimesi oleks praeguseks juba murdunud, aga ta on sihikindel. Ta oleks võinud lärmi lüüa või minna peatreeneri ukse taha seda ja teist nõudma, kuid tema ei otsi tüli. Iga tippklubi on valmis teda palkama, kuid ta jääb ka järgmiseks hooajaks Reali,» kiitis Barnett oma hoolealust. «Ei tule kõne allagi, et ta suvel klubi vahetaks. Jutt, et ta on alati tahtnud Reali eest mängida, vastab sajaprotsendiliselt tõele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles