Võrkpallikoondis alistas Hollandi 3:1

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga.
Võrkpallikoondis koos peatreener Gheorghe Cretuga. Foto: Liis Treimann.

Otsustavateks EM-valikmängudeks Rootsi vastu valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis pidas täna esimese kontrollmängu võõrsil Hollandiga ja sai 3:1 (20, 18, -19, 13) võidu.

Eesti mängis sisuliselt terve kohtumise algkoosseisuga (Andri Aganits, Martti Juhkami, Keith Pupart, Kert Toobal, Henri Treial, Oliver Venno ja libero Rait Rikberg). Vaid avageimis sekkus hetkeks vahetusest diagonaalründaja Renee Teppan.

Peatreener Gheorghe Cretu sõnul peeti mänguplaanist hästi kinni. «Mängijad täitsid kõiki ülesandeid korrektselt, saime tugeva vastase vastu korraliku mängu,» rääkis Cretu. «Mehed näitasid ka rasketel hetkedel sisu ja hetkel võib öelda, et paari nädalaga tehtud töö annab õigeid tulemusi. Eriti tahaksin kiita tempomehi. Homme plaanin teha ka mõned vahetused,» lisas peatreener.

Abitreener Rainer Vassiljev lisas, et nurisemist oli tõesti vähe. «Rünnak sujus, kaitses ja blokis olime samuti tasemel ning tegime neile planeeriva serviga palju kurja,» lisas Vassiljev.

Juhkami tõi 17 punkti (+12), Venno lisas 16 punkti, Treiali arvele jäi 12 punkti. Hollandlaste edukaim oli 14 punktiga Dick Kooy.

Holland valmistub sarnaselt Eestiga otsustavateks valikmängudeks, kus nende vastaseks on Hispaania. Seejuures pole Hollandi rivistuses mitte ühtegi meest, kes pallib koduliigas. Esindatud on nii Belgia, Türgi, Saksamaa, Soome, Poola kui Itaalia liigades mängivad mehed.

Taas kohtutakse hollandlastega esmaspäeval ja teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles