Video: treeneri käsku eiranud LeBron James tõi Clevelandile võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lebron James (vasakul) on äsja tabanud võiduviske.
Lebron James (vasakul) on äsja tabanud võiduviske. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA idakonverentsi poolfinaalpaaris alistas Cleveland Cavaliers võõrsil Chicago Bullsi 86:84 ja seeria on nüüd 2:2 viigis. Lääenkonverentsis on aga järgmisesse ringi pääsemisest vaid ühe võidu kaugusel Los Angeles Clippers.

Cavaliersile tõi võidu LeBron Jamesi koos lõpusireeniga tabanud kahepunktivise väljaku nurgast, kusjuures Clevelandil oli viimaseks rünnakuks aega vaid 1,5 sekundit. Cavaliersil polnud enne seda võimalik enam mõtlemisaega võtta ja ehkki peatreener David Blatt üritas seda teha, jõudis abitreener Tyronn Lue teda õigel hetkel takistada - vastasel juhul saanuks Cavaliers tehnilise vea.

Tänu sellele, et kohtunikud vaatasid eelnenud olukorrast videokordust, sai Blatt siiski võimaluse meestega nõu pidada. James kuulas paika pandud plaani ära, laitis selle kehvaks ja võttis vastutuse enda peale.

«Mina oleksin pidanud palli audist välja söötma,» selgitas James. «Ütlesin treenerile, et unustagu ära, ma ei lähe mitte mingil juhul auti söötma, kui mul just pole võimalik seda joone tagant otse üle lauanurga korvi visata! Seega ütlesin, et auti peab söötma keegi teine. Nullisin valmisjoonistatud plaani ära ja ütlesin: andke lihtalt pall mulle. Tuleb kas lisaaeg või taban võiduviske,» vahendab nba.com enesekindla Jamesi sõnu.

Kolmandas mängus 25st viskest vaid 8 tabanud Jamesil ei olnud ka seekord kuigivõrd parem viskepäev, tema 30st viskest tabas 10. Siiski kogus ta Cavsi parimana 25 punkti, võttis 14 lauapalli ja andis 8 korvisöötu, kuid tegi ka kaheksa pallikaotust. Timofei Mozgov lisas 15 punkti, jalavigastusega mänginud Kyrie Irving tabas väljakult vaid kaks viset kümnest ja tema arvele jäi 12 punkti. Bullsi resultatiivseim oli 31 punktiga Derrick Rose, kahekohalise summa kogus peale tema veel vaid 19 punkti visanud Jimmy Butler.

Los Angeles Clippers alistas teist korda järjest suurelt Houston Rocketsi ja juhib nüüd läänekonverentsi poolfinaalseeriat 3:1. Seekord olid Clippersi võidunumbrid 128:95.

Rockets üritas avapoolajal mängu muutust tuua vigade tegemisega ning Clippersi keskmängija DeAndre Jordan sai seetõttu avapoolajal vabaviskejoonel käia koguni 28 korral, mis märgib NBA play-offide uut rekordit. Lõpuks sai Jordan vabavisetel kätt proovida 34 korda, tabas neist küll vaid 14, ent kogus ikkagi 26 punkti. Lisaks võttis ta ka 17 lauapalli, Blake Griffin toetas teda 21 ja J. J. Reddick 18 punktiga.

Chris Paul tõi 15 punkti ja andis 12 korvisöötu. Rocketsile tõi James Harden 21 punkti, Trevor Ariza lisas 18 ja Jason Terry 16 punkti. Dwight Howardi arvele jäi vaid seitse punkti ja kuus lauapalli. Jordani hakkimise tõttu sattus Rocketsi keskmängija kiirelt vigadega pahuksisse, sai mänguaega vaid 18 minutit ning pidi kümmekond minutit enne lõpuvilet juba kuue veaga mängust lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles