Vettel leidis Mercedese edule kaks põhjust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Ferraril suutis Barcelonas küll pikalt Mercedese sõitjat Lewis Hamilton selja taga hoida, ent pidi lõpuks ikkagi briti endast mööda laskma.
Sebastian Vettel Ferraril suutis Barcelonas küll pikalt Mercedese sõitjat Lewis Hamilton selja taga hoida, ent pidi lõpuks ikkagi briti endast mööda laskma. Foto: SCANPIX

Hispaania vormel-1 etapi kolmandana lõpetanud Ferrari sõitja Sebastian Vettel avaldas kaks põhjust, miks Mercedesed olid taas Ferraridest kiiremad.

«Kui vaatame võidusõidu käigus saadud kaotust Mercedestele, siis see on hooaja suurim. Seega võiks järeldada, et meie tehtud muudatused pole kuigi head. Samas oleme ikkagi kindlad, et liigume soovitud suunas,» märkis Vettel esmalt. Ferrari tuli Hispaaniasse tiimijuhi Maurizio Arrivabene sõnul 70 protsendi ulatuses muudetud autoga. Kimi Räikkönen oli aga vabatreeningutel uue autoga hädas, mistõttu tema autole keerati ajasõiduks ja võistluseks uuesti külge vana aerodünaamikapakett. Vettel sõitis seevastu pühapäeval uue paketiga.

Vetteli meelest oli põihprobleem aga Barcelona rajal valitsenud tuulistes oludes. «Siin on kaks varianti – see rada kas ei sobi meile üldse või sobib Mercedesele suurepäraselt,» leidis ta. «Usun, et probleem peitub ühes kahest. Eelmisel etapil olime neile palju lähemal, seega loodetavasti oleme Monacos taas Mercedeste kannul,» viitas sakslane kahe nädala pärast toimuvale kuuendale etapile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles