Aivar Pohlak: tuvastasime ühe teise ala tipptegija osalemise jalgpallipettustes

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Liis Treimann

Jalgpalliportaali Soccernet.ee seekordses «Vastab Aivar Pohlak» rubriigis selgitas vutiliidu president, et kihlveopettuste näol ei ole tegemist ainult jalgpalli probleemiga ning see peaks olema riiklike struktuuride teema.

«Samas on EJLi uurimisprotsess tuvastanud näiteks ühe teise spordiala tipptegija osalemise jalgpallilistes pettustes ja olemise peturühmituse osa, millest me kõnealust alaliitu ka teavitasime,» lausus Pohlak kihlveopettuste probleemist kõneldes. «Paraku puudub neil nimetatud tegude karistamise kohta regulatsioon, mis tähendab, et tulemustega manipuleerimine rahateenimise eesmärgil sellel ja võimalik, et ka enamikel teistel spordialadel Eestis, on seaduslik nii riiklikus kui ka spordialasiseses tähenduses. Kusjuures ala, millest kõnelen, on populaarne ja kuulub harrastatumate hulka.

Samuti on jalgpalliline uurimine andnud veel ühe niidiotsa, mis tõenäoliselt viitab analoogsele probleemile veel kolmandagi spordialaga seoses – nimetan seda eraldi, siis siin pole tegemist mitte fakti, vaid ainult kahtlusega. Mis tähendab, et kihlveopettuste kaudu rahateenimise mitteolemine kriminaalkuritegu ohustab Eesti sporti väga tõsiselt ja kuna jalgpalliliit tegeleb probleemiga igapäevaselt, siis on seda tõenäolisem, et kihlvedudest ebaausal teel elatujad on juba leidnud tegevusvälja teiste alade juures,» rääkis Pohlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles