Ecclestone: tänavuse Korea MM-etapi toimumine on ohus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi Korea GP võistluspaik välja tänavu 4. septembril.
Selline nägi Korea GP võistluspaik välja tänavu 4. septembril. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone tunnistas, et 22.-24. oktoobril kavas oleva Korea MM-etapi toimumine on ohus, kuna korraldajad pole siiani suutnud veel võistluspaika päris valmis saada.

Korraldajatele anti nüüd kaks nädalat armuaega, lõplikult peab rada valmis olema 11. oktoobriks, vahendab Planet-F1.

Tavaliselt näevad Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) reeglid ette, et võistluspaik peab valmis olema 90 päeva enne võistluse toimumist, aga kuna FIA soovis tingimata Korea etappi kalendrisse saada, tehti nende puhul erand.

«Seis pole hea,» tunnistas Ecclestone pärast eilset Singapuri etappi. «Seda oleks pidanud kontrollima juba kuus nädalat tagasi, tegelikult seda ka tehti, aga rada ei läbinud ohutusnõudeid. Pigistasime 90 päeva reegli suhtes silma kinni, ausalt öeldes on see üsna ohtlik, mida me teinud oleme.»

«Praegu on juba küsimus selles, kas jätame sõidu ära või mitte,» jätkas ta. «Aga nad lubasid, et järgmiseks kontrolliks on rada valmis, loodame, et neil on õigus.»

Praegu on kalendri järgi tänavuse hooaja lõpuni jäänud veel neli etappi – järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Jaapanis, siis on kavas Korea etapp, 7. novembril sõidetakse Brasiilias ning hooaeg lõppeb 14. novembril Abu Dhabis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles