Aigar Leok jätkab enduro MMil neljandal kohal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: Erakogu

Hispaanias Jerezis sõideti enduro maailmameistrivõistluste teine etapp. Kui Aigar Leok oli võistlemas ka avaetapil kaugel Tšiilis, siis Rannar Uusna jaoks algas hooaeg nüüd Hispaanias, kus õhutemperatuur kerkis isegi üle 30 soojakraadi.

Reede õhtul sõidetud publikukatsel näitas Leok (TM) E3 klassis neljandat aega, laupäeval sõidetud esimesel pikal päeval olid eestlase ajad katsetel vastavalt 8., 7., 1., 9., 4., 3., 8., 4., 2. ja 8. Esimese päeva kiireim oli prantslane Mathias Bellino (Husqvarna), kellele teiseks tulnud austraallane Matthew Phillips (KTM) kaotas 15 sekundiga. Kolmanda koha saanud Manuel Monni (TM) jäi võitjast maha 24 sekundit, neljandaks tulnud soomlane Matti Seistola (Sherco) 54 ja viienda koha saanud Leok 59 sekundit.

Pühapäeval sõitis Leok enda klassis välja 7., 9., 5., 7., 10., 2., 9., 1. ja 9. kohad. Päeva võitis taas Bellino, kes edestas Seistolat ülinapi 1,1 sekundiga. Kolmandaks tulnud endine Hispaania krossiäss Jonathan Barragan (Gas Gas), kes oli laupäeval kuues, jäi soomlasest omakorda maha ainult 3,7 sekundit. Leok kaotas Bellinole 36 sekundit, mis andis talle kaheksanda koha.

MM-arvestuses juhib E3 klassis Bellino, kellel on koos 73 punkti. Prantslasele järgnevad Seistola (67 p), Phillips (51 p) ja Leok (47 p).

«Kaks nädalat vaevlesin viiruse käes, aga ma ei hoolinud sellest eriti ja andsin Hispaanias oma parima. Laupäeva tulemusega võib rahule jääda, kuid eilsega mitte eriti. Järgmisel korral peab lihtsalt kiiremini sõitma,» võttis oma nädalavahetuse kokku Leok, kes sai Tšiilist väga tõsise bakterviiruse ja pole veel siiani täielikult raskest haigusest taastunud.

Tänavu E2 klassis osalev Rannar Uusna (KTM) alustas reedest publikukatset enda klassi 12. ajaga. Laupäeval sõitis Uusna katsetel välja 12., 9., 4., 15., 12., 8., 14., 13., 7. ja 14. kohad ning lõpetas päeva E2-s 11. kohal. Klassi parimaks osutus prantslane Antoine Meo (KTM), kes edestas kaasmaalast Pierre-Alexandre Renet'd (Husqvarna) 11 ja itaallast Alex Salvinit (Honda) 26 sekundiga, Uusna jäi Meole alla 2 minuti ja 48 sekundiga.

Pühapäeval olid Uusna ajad E2-s 14., 11., 8., 14., 14., 13., 14., 8., 14., 6. ja 14. Meo võttis ka sellest päevast maksimumpunktid, teiseks tuli Salvini (+10 sek) ja kolmandaks Renet (+14 sek), Uusna jäi Meost maha 2 minutit ja 58 sekundit ning oli 13.

Meistrivõistluste liider on Meo maksimaalse 80 punktiga, teisel kohal on Renet (66 p) ja kolmandal Salvini (62), ühel etapil osalenud Uusna on 8 punktiga 12. kohal.

«Reedesel publikukatsel kukkusin kergelt ning lõpetasin 12. ajaga. Laupäeva alustasin kindla peale ja krossikatselt tuli esimesel ringil ka neljas aeg. Teise ringi krossikatsel aga kukkusin ja peale seda oli vigastusest taastuv õlg omadega läbi. Laupäeval lõpetasin 11. ja eile 13. kohaga. Nüüd asume Portugali poole teele, kus eeloleval nädalavahetusel toimub järgmine MM-etapp,» rääkis Uusna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles