Karpak püsib Finni EMi avapäeva järel esikümnes

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Pedro Martinez

Eile algasid Horvaatias Finn klassi purjetamise Euroopa meistrivõistlused. Regatil osaleb kaks Eesti sportlast, parimana on Deniss Karpak praegu üheksandal positsioonil.

Hommikul valitsenud tuulevaikus sundis korraldajaid esimese võistlussõidu stardi planeeritust hilisemaks nihutama. Olud paranesid küll oodatust märksa hiljem, kuid lõpuks saabunud tuul, mis puhus kiirusega 5-7 m/s võimaldas õhtuks siiski kaks ilusat sõitu ära pidada.

Deniss Karpak (KST) finišeeris mõlemas eilses sõidus 13ndana ning on praegu kokkuvõttes üheksandal kohal. Lauri Väinsalu (ROPK/TREV2) sai avasõidus kirja 44. koha, kuid teises tegi paraku valestardi ning on hetkel hoidmas 60. kohta.

Juhib uus-meremaalane Josh Junior. Teist ja kolmandat kohta omavad Venemaa purjetajad, vastavalt Egor Terpigorev ja Arkadiy Kistanov.

EM kestab pühapäevani, mil eelsõitude põhjal selgunud kümme parimat meest purjetavad topeltpunkte andvas medalisõidus ning ülejäänud sportlased finaalsõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles