Vanameistrid Buffon ja Pirlo saavad enne finaali meenutada helgeid mälestusi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon rõõmustamas finaali pääsemise üle.
Gianluigi Buffon rõõmustamas finaali pääsemise üle. Foto: SCANPIX

Torino Juventus alistas jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 3:2 Madridi Reali ja kohtub nüüd 6. juunil Berliinis FC Barcelonaga. Finaali toimumispaigaks olev Berliini Olümpiastaadion on väga eriliseks kohaks Juventuse vanameistritele Gianluigi Buffonile ja Andrea Pirlole, kes krooniti 2006. aastal samal areenil maailmameistriteks. Itaalia alistas toona penaltiseeria järel Prantsusmaa.

37-aastane Buffon ja 35-aastane Pirlo kuulusid üheksa aastat tagasi MM-finaalis mõlemad Itaalia algkoosseisu ja tegid kaasa terve kohtumise. Suure tõenäosusega alustavad mõlemad mehed algkoosseisus ka 6. juunil.

Kaheksal korral Itaalia meistriks kroonitud Buffon ei ole seni karjääri jooksul Meistrite liiga tiitlit võitnud ja finaalis on ta mänginud vaid korra, kui 2003. aastal jäädi penaltiseeria järel alla AC Milanile.

Pirlo kuulus toonasel 2003. aastal just võiduka AC Milani ridadesse, lisaks on ta Milani ridades Meistrite liiga tiitli võitnud ka 2007. aastal.

«Me ei kavatse Berliinis turiste mängida. Kui on võimalus mängida Meistrite liiga finaalis, siis tuleb seal ka võita,» teatas Buffon pärast tänast poolfinaali.

Andrea Pirlo rõõmustamas Reali alistamise üle. Foto:
Andrea Pirlo rõõmustamas Reali alistamise üle. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles