Reali kukutanud Reali kasvandik: oleksin tahtnud mõne teise meeskonna alistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvaro Morata.
Alvaro Morata. Foto: SCANPIX

Tosina aasta järel Torino Juventuse esmakordselt taas Meistrite liiga finaali viinud ründaja Alvaro Morata, kes lõi poolfinaali mõlemas mängus värava oma endisele koduklubile Madridi Realile ja kukutas tiitlikaitsja konkurentsist, tunnistas ausalt, et oleks tahtnud auti lüüa mõne teise klubi.

«Ma ei tähistanud väravat. Ma poleks seda iial teinud,» vahendab BBC 22-aastase ründaja sõnu. «Tundsin midagi ühtaegu rõõmsat ja valusat. Oleksin tahtnud lüüa selle värava mõnele teisele meeskonnale.»

Madridis sündinud ja aastatel 2008-10 lõplikult just Reali noortesüsteemis jalgpalluriks sirgunud Morata jõudis pidada Reali esindusmeeskonna eest kõigis sarjades 52 mängu ning lüüa 11 väravat. Lõplikku labilööki põhikoosseisu ei suutnud ta aga teha ning eelmise hooaja lõppedes liitus ta 20 miljoni euro eest Juventusega.

Sel hooajal on tema nimel Meistrite liigas parima hispaanlasena neli väravat. Itaalia kõrgliigas on ta taas meistriks tulnud Juventuse eest löönud seni seitse väravat. «Need kaks mängu Realiga olid minu jaoks rasked. Tahaksin tänada Madridi fänne,» märkis Morata. «Mu endised meeskonnakaaslased tahavad, et me finaalis võidaksime. Nad soovisid mulle edu. Sarnaselt Torino mängule oli mul kohati raske, kuid pidin kiirelt mängule keskenduma.»

Viimati 2003. aastal Meistrite liiga finaalis mänginud, kuid toona seal AC Milanile kaotanud Juventus kohtub 6. juunil peetavas finaalis Reali igipõlise vaenlase FC Barcelonaga. Itaalia suurklubi viimane võit pärineb 1996. aastast, kui finaalis alistati penaltitega tiitlikaitsja Amsterdami Ajax.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles