Vunk: väga rõõmustav hooaeg ei ole olnud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduklubis vahetusmehe rolliga harjunud Martin Vunk (vasakul) Eesti koondise särgis kohtumises Usbekistani  vastu.
Koduklubis vahetusmehe rolliga harjunud Martin Vunk (vasakul) Eesti koondise särgis kohtumises Usbekistani vastu. Foto: Artur Sadovski

Eelmisel aastal FC Florast Rootsi esiliigasse Syrianska ridadesse siirdunud Eesti jalgpallikoondislane Martin Vunk on pidanud Rootsis enamasti leppima pingil istuja rolliga. Järgmise aasta eel soovib mees kindlasti muutust.


Kui keskpoolkaitsjal endal pole kõige paremini läinud, siis Syrianska hoiab Rootsi esiliigas kolm vooru enne hooaja lõppu 49 punktiga teist kohta. Liidrist jäädakse maha kolme silmaga ning lähim jälitaja on samuti kolme punkti kaugusel.

Esiliiga kaks esimest tõusevad tulevaks hooajaks otse aste kõrgemale ning praegu ongi Syrianska teel tugevamasse seltskonda. Viimase liigamängu peab Vungi koduklubi 23. oktoobril võõral väljakul Väsby Unitediga.
«Praeguse seisuga tõuseksime kõrgliigasse ja kui meeskonnal läheb hästi, siis ei saa ka peatreenerilt nõuda, et ta koosseisus muutusi teeks,» rääkis vahetusmehe rolli taandunud Vunk.

Kuigi eestlane sõlmis klubiga kahe aasta pikkuse lepingu, ei soovi poolkaitsja teist samasugust hooaega oma karjääris kindlasti näha. «Eks tuleb ringi vaadata, kuid enne seda räägin ka siinse treeneriga. Praeguse olukorraga ei saa rahul olla,» sõnas Vunk. «Hooaeg hakkab läbi saama, kuid olen siin mänginud vaid kaheksa-üheksa kohtumist ja väga rõõmustav see ei ole. Viimane täismäng oli Eesti koondise eest.»

90 minutit sai Vunk teatavasti kirja EM-valikmatšis Itaaliaga, sõpruskohtumises Usbekistaniga saadeti ta teisel poolajal puhkama. Samas andis ka poolkaitsja mõista, et mängupraktikat ei tuleks koondise juures hankida.

«Eks praegune olukord avaldab enesekindlusele ja mängupraktikale mõju. Kaua kindlasti asjad niimoodi kesta ei saa. Kui klubi ridades pole midagi ette näidata, siis pole olukord hea,» avaldas poolkaitsja. «Kuid ega meil koondises keskpoolkaitsjaid väga palju ei ole.»

Samas rääkis Vunk, et kui ta klubiga liitus, arvestati tema kui põhikoosseisu mängijaga. «Alguses võeti mind selle mõttega, kuid seejärel hangiti veel kaks kogenumat mängijat keskpoolkaitsesse juurde,» selgitas Vunk, kelle sõnul on meeskonnas kuus sellise ampluaaga mängijat. «Võitlen trennis küll nende meestega korralikult ja alla neile ei jää, kuid selline on treeneri valik.»

Kui hooaja lõpuni jääb natuke alla kuu, siis edasised tegevusplaanid selguvad Vungil tõenäoliselt pärast viimast mängu.

«Rohkem kui pooltel meestel lõppeb hooaja järel leping, kui meil ei õnnestu kõrgemale tõusta, siis kindlasti paljud lahkuvad. Kõigepealt peab tulemuse ära ootama ja siis treeneriga rääkima,» avaldas poolkaitsja tulevikuplaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles