Tyson Gay dopingupatt röövis veel viielt jooksjalt medali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA 4x100 meetri teatenelik Londoni olümpial. Tyson Gay (paremalt teine) dopingupatt viis medali ka meeskonnakaaslastelt.
USA 4x100 meetri teatenelik Londoni olümpial. Tyson Gay (paremalt teine) dopingupatt viis medali ka meeskonnakaaslastelt. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline olümpiakomitee võtab Tyson Gay dopingutarvitamise ja vahelejäämise tõttu hõbemedalid kogu USA teatenelikult, kes lõpetas 2012. aasta Londoni olümpiamängudel meeste 4x100 meetri teatejooksu teise kohaga.

ROK palus USA olümpiakomiteel tagastada medalid, mille omanikeks olid seni Trell Kimmons, Justin Gatlin, Ryan Bailey, Jeffery Demps ja Darvis Patton. Kimmons, Gatlin ja Bailey jooksid koos Gayga finaalis, kaks ülejäänud meest eeljooksudes.

Gay ise andis medali taga juba eelmisel aastal pärast seda, kui oli leppinud aastase võistluskeeluga ja tulemuste tühistamisega tagasiulatuvalt kuni 2012. aastani. Positiivseks osutus temalt 2013. aastal USA meistrivõistlustel võetud dopinguproov, kuid Gay pääses tavapärasest kaheaastasest võistluskeelust lühema karistusega, sest tegi uurijatega koostööd.

USA asemel saab hõbemedalid nüüd Trinidadi ja Tobago nelik ning pronksid Prantsusmaa meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles