Venemaa lätlasest abitreener jäähoki MMi skandaalist: meie eksisime

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondise peatreener Oleg Znarok (paremal) ja abitreener Harijs Vitolinš.
Venemaa koondise peatreener Oleg Znarok (paremal) ja abitreener Harijs Vitolinš. Foto: SCANPIX

Venemaa jäähokikoondise lätlasest abitreener Harijs Vitolinš tunnistas avameelselt, et MMil Venemaa ja Soome kohtumises kirgi kütnud Leo Komarovi jõuvõte oli täiesti määrustepärane.

Komarov põrkas kokku venelase Jevgeni Medvedjeviga ning rootslastest kohtunikud andsid talle 5+20 karistuse, nähes soomlase tegutsemises keelatud võtteid. «Kuid vaatasime olukorda pärast uuesti korduses ja aegluubis ning Leo sissesõit oli puhas, täielikult reeglite piiras,» vahendab Iltalehti Vitolinši sõnu. «Mängus tundus kirgede keskmes olles loomulikult, et juhtus midagi halba, aga eks sellisel hetkel lihtsalt tahad seda uskuda. Nad põrkasid õnnetult kokku, muud midagi,» lausus lätlane.

Vitolinš ei osanud öelda, kas Medvedjev sel MMil veel Venemaa eest jääle tuleb. «Kõik on võimalik. Mäletan, kuidas vigastasin ise olümpiamängudel meniskit, nii et pidin jäähallist kahe kepi najal minema kõndima. Järgmisel hommikul ärkasin aga üles ja läksin jälle mängima, operatsioonil käisin alles märksa hiljem,» meenutas Vitolinš.

Soome kohtub täna MMil veerandfinaalis Tšehhiga ja Venemaa läheb vastamisi Rootsiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles