Vanameister teenis välja veel ühe suure võimaluse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon Foto: SCANPIX

Selle aasta klubijalgpalli ihaldatuima tiitli ehk Meistrite liiga trofee eest asuvad 6. juunil Berliinis heitlema FC Barcelona ja Torino Juventus. Kui Barcelona nii kaugele jõudmine on igati loogiline ja oodatud, siis itaallased suutsid finaali pääsemisega jalgpallimaailma üllatada. Juventus on juba aastaid olnud üleminekuturul võrreldes Inglismaa, Hispaania, Saksamaa ja Prantsusmaa rahakamate tiimidega kehvemas seisus, kuid tarku valikuid tehes ja vanameistritele toetudes jõuti esmakordselt pärast 2003. aastat finaali.

Kui poolfinaali järel sai palju tähelepanu Alvaro Morata ning finaali eel hakatakse kindlasti aina rohkem meenutama Barcelona ründestaari Luis Suareze varasemaid konflikte Juventuse mängumeeste Giorgio Chiellini (Chiellinit hammustas Suarez suvisel MMil õlast) ja Patrice Evraga (Evrat kostitas Suarez 2011. aastal Inglismaa liigas mängides rassistlike sõnadega), siis 6. juuni finaalis võib saada tasutud oma põlvkonna ühe parema väravavahi Gianluigi Buffoni lojaalsus oma klubile.

2001. aastal maksis Juventus Buffoni eest Parmale 45 miljonit eurot ja sellega on ta endiselt läbi aegade kõige kallim väravavaht. Seejärel on praeguseks 37-aastane puurilukk saanud kaheksal korral rõõmustada Itaalia meistri tiitli võtimise üle, kuid tema ainus Meistrite liiga finaal on lõppenud kaotusega (2003. aastal kaotati penaltiseeria järel AC Milanile) ja vahepeal on tulnud tal klubi eest pallida ka Itaalia tugevuselt teises liigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles