Video: Cavaliers pääses konverentsi finaali, ülivõimsa tagasituleku teinud Rockets viigistas seeria

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: David Banks/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA selgus esimene nelja parema meeskonna hulka pääsenu, kui Cleveland Cavaliers oli idakonverentsi poolfinaalis võõrsil 94:73 üle Chicago Bullsist ja võitis seeria 4:2.

Esimese poolaja 58:44 võitnud Cavaliersi edukaimaks kerkis üllatuslikult austraallasest tagamängija Matthew Dellavedova, kes viskas 19 punkti. Clevelandi suurim staar LeBron James tabas väljakult viskeid vaid 23-st 7 ja tõi 15 punkti, aga lisas 9 lauapalli ja 11 resultatiivset söötu. Cavaliersi teine liider Kyrie Irving oli jalahädade tõttu platsil vaid 12 minutit. Bullsi resultatiivseim oli Jimmy Butler 20 punktiga.

Õhtu haaravaim mäng toimus Los Angeleses, kus sealsel Clippersil oli võimalus tagada eduseisul 3:2 pääs läänekonverentsi finaali, aga Houston Rockets suutis 119:107 võiduga seeria viigistada. Houston võitis ka koduväljakul peetud eelmise kohtumise ja otsustav seitsmes mäng toimub pühapäeval samuti Houstonis.

Clippers juhtis 12 ja pool minutit enne lõppu veel 89:70, ent siis nihkus Rockets järgemööda lähemale ja läks 18 punkti visanud Corey Breweri kaugviskest 3.42 enne lõppu 105:102 ette. Viimasel minutil enam võitjas kahtlust ei tekkinud ja neljas veerandaeg võideti koguni 40:15.

Rocketsi kangelaseks kerkis ääremängija Josh Smith, kes tõi oma 19 punktist 14 just viimasel veerandajal. Kogu matši lõikes jäi Houstoni resultatiivseimaks nende liider James Harden 23 punktiga (väljakult visked 20-st 5), aga tema vaatas suurt tagasitulekut pingilt. Tsenter Dwight Howard viskas 20 punkti ja võttis maha 21 lauapalli.

Clippersile tõi Chris Paul 31 ja Blake Griffin 28 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles