Augsburg ja Klavan on eurokohale väga lähedal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augsburgi kaitsja Paul Verhaegh
Augsburgi kaitsja Paul Verhaegh Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas kaotas Ragnar Klavani koduklubi Augsburg eelviimases voorus koduväljakul 1:2 Hannoverile. Viimase vooru eel hoiab Augsburg kuuendat kohta, mis viiks nad järgmisel hooajal Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniirile.

Lars Stindl viis Hannoveri juhtima 21. minutil, kuid pooletunnise mängu järel realiseeris Paul Verhaegh penalti ning viigistas. Lõppskoori vormistas Stindl 55. minutil. Mõlemad meeskonnad lõpetasid mängu vähemuses, kuna punase kaardi teenisid Hiroki Sakai (Hannover) ja Raul Bobadilla ja Verhaegh (mõlemad Augsburg). Klavan tegi taas kaasa täismängu.

Augsburgi lähikonkurent Schalke võitis täna 1:0 Paderborni ning kerkis viiendaks. Nende edu Klavani meeskonna ees on nüüd kaks punkti. Augsburgi lähimad jälitajad Bremen ja Dortmund said aga kirja 1:2 kaotused, kui alla jäädi vastavalt Mönchengladbachile ja Wolfsburgile.

Nii Dortmund kui Bremen jäävad Augsburgist hetkel maha kolme punktiga. Võrdsete punktide korral arvestatakse Saksamaal aga väravate vahet, mis hetkel on Augsburgil -2, Dortmundil +4 ja Bremenil -14. Seega Bremeni võimalused Augsburgist mööduda on pea olematud.

Viimases voorus kohtub Augsburg võõrsil Mönchengladbachiga ning Dortmund ja Bremen mängivad omavahel. Schalke viimane vastane on Hamburg.

Omamoodi segadust tekitab eurokohtade jagamisel Saksamaa karikafinaal, kus mängitakse välja koht Euroopa liiga põhiturniiril. Karikafinaalis kohtuvad Wolfsburg ja Dortmund. Kui Metsrite liiga koha kindlustanud Wolfsburg peaks seal võitma, siis pääsevad Bundesliga viienda ja kuuenda koha meeskonnad otse Euroopa liiga alagruppi ning seitsmenda koha klubi läheb eurosarja kvalifikatsiooni.

Kui aga Dortmund peaks võitma, siis oleneb teiste edasine saatus Borussia lõplikust kohast liigatabelis. Kui nad lõpetavad kuuendana, siis läheb samuti seitsmenda koha klubi Euroopa liiga kvalifikatsiooni. Kui nad lõpetavad aga väljaspool esikuuikut, siis läheb kõik tavapärast rada pidi, et viies koht läheb Euroopa liiga alagruppi ning kuues koht kvalifikatsiooni.

Seega vääraks Augsburgi euroteekonda vaid Bremeni ülisuur võit ning nende enda kaotus.

Liigatabel:

  1. Bayern 76
  2. Wolfsburg 68
  3. Mönchengladbach 66
  4. Leverkusen 61
  5. Schalke 48
  6. Augsburg 46 (vv -2)
  7. Dortmund 43 (+4)
  8. Bremen 43 (-14)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles