Klavanit valdasid kaotuse järel vastakad tunded

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani ja Augsburgi eilne mäng Hannoveri vastu läks aia taha ning koduväljakul võeti vastu 1:2 kaotus. Kuna kaotuse said kirja ka Dortmundi Borussia ja Bremeni Werder, siis täitis Augsburg sisuliselt hooaja lõpuks seatud eesmärgi ning kindlustas väga suure tõenäosusega koha Euroopa liigas.

«Me ei tohi süüd teiste kaela ajada, peame ikka enda sisse vaatama,» ütles Klavan pärast eilset kaotust Bundesliga kodulehele. «Oleme pettunud, et ei suutnud viimast kodumängu võita, kuid oleme õnnelikud, et ülimalt suure tõenäosusega mängime järgmisel hooajal Euroopa liigas.»

Statistikat vaadates on näha, et Augsburg hoidis palli suurema osa mänguajast, kuid piisavalt väravamomente tekitada ei õnnestunud. Klavani meeskond andis kogu kohtumise jooksul 417 söötu, Hannoveri mängijad vahetasid omavahel palli 144 korda. Kokku hoidis Augsburg mänguvahendit enda käes 63 protsenti mänguajast.

Pealelööke tegid mõlemad meeskonnad aga kaheksa ja värava suunas lendas kummalgi klubil neli palli. Klavani klubi peatreener Markus Weinzierl tunnistas, et vaatamata kõigele teeb kaotus haiget. «Lasime kontrarünnakutest endale kaks väravat lüüa ning see teeb haiget,» selgitas ta. «Meil oli raske mängida väga hästi organiseeritud meeskonna vastu. Oli näha, et meil oli vaimselt raske. Teisel poolajal jäi meile ka üks penalti andmata.»

Augsburg hoiab viimase vooru eel kuuendat kohta, mis viiks nad Euroopa liiga kvalifikatsiooniturniirile. Lähimad jälitajad Dortmund ja Werder on kolme punkti kaugusel. Augsburg mängib järgmisel nädalal võõrsil Mönchengladbachiga ning Dortmund ja Bremen madistavad omavahel. Võrdsete punktide korral arvestatakse Saksamaal aga väravate vahet, mis hetkel on Augsburgil -2, Dortmundil +4 ja Bremenil -14. Bremeni võimalused Augsburgist mööduda on järelikult pea olematud.

Omamoodi segadust tekitab eurokohtade jagamisel Saksamaa karikafinaal, kus mängitakse välja koht Euroopa liiga põhiturniiril. Karikafinaalis kohtuvad Wolfsburg ja Dortmund. Kui Meistrite liiga koha kindlustanud Wolfsburg peaks seal võitma, siis pääsevad Bundesliga viienda ja kuuenda koha meeskonnad otse Euroopa liiga alagruppi ning seitsmenda koha klubi läheb eurosarja kvalifikatsiooni.

Kui aga Dortmund peaks võitma, siis oleneb teiste edasine saatus Borussia lõplikust kohast liigatabelis. Kui nad lõpetavad kuuendana, siis läheb samuti seitsmenda koha klubi Euroopa liiga kvalifikatsiooni. Kui nad lõpetavad aga väljaspool esikuuikut, siis läheb kõik tavapärast rada pidi, et viies koht läheb Euroopa liiga alagruppi ning kuues koht kvalifikatsiooni.

Muidugi võib Augsburg tõusta ka tabelis viiendaks, kui Schalke peaks viimases voorus kaotama ja Augsburg võitma.

Liigatabel:

  1. Bayern 76
  2. Wolfsburg 68
  3. Mönchengladbach 66
  4. Leverkusen 61
  5. Schalke 48
  6. Augsburg 46 (vv -2)
  7. Dortmund 43 (+4)
  8. Bremen 43 (-14)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles