Rekordi teinud Uibo valmistub MMiks USAs

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

«Möödunud hooajal muutusin stabiilsemaks, aga rekordit ei suutnud püstitada, nüüd siis lõpuks sain sellega hakkama,» lausus USAs Starkville'is toimunud üliõpilaste konverentsi meistrivõistlustel kümnevõistluses 8326 punkti kogunud Maicel Uibo Postimehele. Põlvast pärit mees püstitas isikliku rekordi, kerkis maailma hooaja edetabeli juhiks ning tõusis Eesti kõigi aegade edetabelis viiendaks.

Oma senist tippmarki parandas Uibo 103 punktiga, ent võrreldes seekordset seeriat tema varasemate tulemustega, pole kahtlust, et 22-aastasel mitmevõistlejal jäi veel korralik varu. Võrreldes eelmise rekordiseeriaga, jäid tulemused tagasihoidlikumaks just kiiruslikel aladel – sprindis, tõkkejooksus ja kaugushüppes. Seda kompenseeris ta aga võimsa isikliku rekordiga kõrgushüppes ning korraliku tulemuse parandamisega teivashüppes ja kuulitõukes. Endast kõik suutis ta pigistada ka viimasel alal, 1500 m jooksus.

«Olen võistlusega mõistagi rahul – ikkagi isiklik rekord kõrgushüppes ja punktisummas,» tunnistas Uibo ja lisas, et treeningutel pole ta teinud mullusega võrreldes kuigi suuri muudatusi. «Kui vigastused ei sega, teen kõike, kui aga mõni trauma annab tunda – nii nagu näiteks pärast sisehooaega reie tagakülg –, peab end veidike tagasi hoidma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles