Teemantliiga tõi naiste sprindis kaasa suure üllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blessing Okagbare-Ighoteguonor.
Blessing Okagbare-Ighoteguonor. Foto: SCANPIX

Shanghais peetud kergejõustiku Teemantliiga teisel etapil sündis hooaja algusele omaselt mitu maailma tänavuse hooaja tippmarki, suurimat üllatust nähti aga naiste sprindis.

100 meetri jooksu võitis nigeerlanna Blessing Okagbare ajaga 10,98. Kahekordne olümpiavõitja Shelly-Ann Fraser-Pryce jäeti alles viiendaks, jamaikalanna aeg oli keskpärane 11,25.

Naiste kuulitõukes kerkis uueks edetabelijuhiks hiinlanna Lijiao Gong, kes tõukas ainsana üle 20 meetri ja sai parimal katsel kirja 20.23. Meeste kõrgushüppes ületas Mutaz Essa Barshim ainsana 2.38 ning edestas 2.32 suutnud ukrainlast Bohdan Bondarenkot ja hiinlast Guowei Zhangi.

Naiste 400 meetri tõkkejooksu võitis ajaga 54,71 jamaikalanna Kaliese Spencer, meeste 1500 meetri jooksus läks aga kolmikvõit Keeniasse. Kiireim oli Silas Kiplagat ajaga 3.35,29, talle kaotas vaid 0,11 sekundiga kaasmaalane Hillary Cheruiyot Ngetich ning 0,16 sekundiga Collins Cheboi. Mõlemad võidutulemused on samuti maailma hooaja tippmargid.

Meeste 3000 meetri takistusjooksus läks koguni kaheksa esimest kohta Keeniasse, võitis maailma edetabeli liidriks asunud Jairus Kipchoge Birech ajaga 8.05,36. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles