Brasiilia jalgpallikoondise kohta avaldati skandaalne saladus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia jalgpallikoondise peatreener Dunga avaldamas sel suvel toimuva Copa America tarbeks kokku pandud koondise koosseisu.
Brasiilia jalgpallikoondise peatreener Dunga avaldamas sel suvel toimuva Copa America tarbeks kokku pandud koondise koosseisu. Foto: SCANPIX

Brasiilia ajaleht Estadao tuli avalikkuse ette skandaalse uudisega, mille kohaselt on alates 2006. aastast nende jalgpallikoondise koosseisu valinud meeskonna suursponsorid. Süüdistuste kohaselt pole peatreeneril erilist sõnaõigust ning sponsorite survel koostatakse meeskond meestest, keda on parem turundada.

Estadao sõnul on nende valduses dokument, mille allkirjastasid 2006. aastal Brasiilia Jalgpalli Liit ning Caymani saartel tegutsev firma ISE. Seejuures pole antud firmal ühtegi töötajat.

ISE on seotud Saudi Araabia firmaga Dallah Al-Baraka, kes on teinud investeeringuid nii rahanduse, tervishoiu, panganduse, transpordi, kergetööstuse ja veel mitmes teises valdkonnas.

Antud dokumendis on kirjas, et ainult Brasiilia koondise reklaamipartneritel on õigus valida koondise koosseisu. Lisaks märgitakse, et kui koondise peatreener soovib kutsuda meeskonda mõnd debütanti, siis on neil uue mehe meeskonda kutsumiseks vaja ISE nõusolekut.

ISE nõudmisel peavad kõige suurema turunduspotentsiaaliga mängijad alustama alati algkoosseisus ja nad võivad sealt puududa vaid arsti ametliku tõendi olemasolul. Kui esmalt sõlmiti selline leping 2006. aastal, siis neli aastat tagasi pikendas seda toonane Brasiilia Jalgpalli Liidu president Ricardo Teixeira veelgi.

Kui ühe mängu eest peavad Brasiilia Jalgpalli Liidu partnerid maksma neile ligi üks miljon eurot, siis kokkuleppe rikkumise korral makstakse väidetavalt välja sellest summast vaid pool.

Alates 2006. aastast on Brasiilia koondise peatreeneritena tegutsenud Dunga, Mano Menezes ja Luis Felipe Scolari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles