Eesti kuni 19-aastaste koondis alistas Norra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Ants Liigus

Eesti kuni 19-aastaste noormeeste jalgpallikoondis alustas kodust Euroopa meistrivõistluste valikturniiri Kadriorus 2:0 võiduga tugeva Norra üle.

Valikgrupi 2. alagrupist edasipääsu püüdev Eesti nõelas avapoolaja lõpus, kui väravavahiga silmitsi pääsenud Aleksei Belov viis võõrustajad 1:0 ette. Sama mees kasvatas Eesti edu kahekordseks 56. minutil, olles täpne nurgalöögist.

Eesti rahvusmeeskonna peatreeneri Frank Bernhardti sõnul hakkas täna kõik pihta kaitsest ja tagaliini kindel tegutsemine võimaldas toita pikki ründajaid Belovi ja Joonas Tamme. Treener tõmbas paralleele kahe aasta taguse võiduga Horvaatia üle, kuid märkis, et tegu oli kahe täiesti erineva mänguga.

«Kui Horvaatia vastu mängides saime ära kasutada nende ettevalmistamatust, siis täna oli Norra tegutsemisest näha, et nad olid mänguks meie jaoks kõvasti eeltööd teinud,» sõnas Bernhardt.

Valikturniiri avamängus Rakvere linnastaadionil ei jätnud Šotimaa võimalust Liechtensteinile ja võitis koguni 7:0. Kübaratrikiga sai selles kohtumises hakkama James Keatings. Eestil ja Šotimaal on pärast avavooru võrdselt 3 punkti.

Mängudega jätkatakse neljapäeval, 30. oktoobril. Rakvere linnastaadionil kell 13.00 algavas vastasseisus lähevad kokku Liechtenstein ja Norra ning Kadriorus 16.30 Eesti ja Šotimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles