Ovetškin Venemaa hävingu järel: vähemalt said noored hea kogemuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: SCANPIX

Tšehhis toimunud jäähoki MMi finaal kujunes ootamatult ühepoolseks ning Kanada võitis Venemaad koguni 6:1. Venelaste superstaar Aleksand Ovetškin tunnustas pärast kaotust vastaseid ning tunnistas, et otsustavaks sai kohtumise teine periood, mil Venemaa tegi vaid ühe pealeviske.

«Loomulikult mängis Kanada väga hästi. Neil oli suurepärane kogenud meeskond ning nad näitasid seda finaalis,» ütles Ovetškin. «Andsime mängu käest teisel perioodil, kui tegime vaid ühe pealeviske. Vähemalt said meie noored mehed mängida selliste hokimeeste vastu nagu Crosby, Giroux ja Burns – see oli neile suurepärane kogemus.»

Dmitri Kulikov lisas: «Olime alguses liiga närvilised. Tundsime pinget ja vastutust. Meil ei õnnestunud algusest peale mängu sisse saada. Seejärel üritasime Kanadat jäitada, kuid see laev oli juba läinud.»

Esimese kolmandiku võitis Kanada tänu Cody Eakini tabamusele 1:0. Oma paremus pandi maksma aga teise kolmandikuga, kus väravani jõudsid Tyler Ennis, Sidney Crosby ja Tyler Seguin. Viimasel kolmandikul said võitjate poolel tabamuse kirja Claude Giroux ja Nathan Mackinnon. Venelaste auvärava viskas Jevgeni Malkin.

Kanada on nüüd jäähoki maailmameistriks kroonitud 25 korda, viimati võitis Kanada MM-tiitli aastal 2007.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles