Eesti juurtega rannavõrkpallur vallutab maailma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Lynn Broder ja Kristina Väljas (paremal) Fuzhou MK-etapi võitu tähistamas.
Jamie Lynn Broder ja Kristina Väljas (paremal) Fuzhou MK-etapi võitu tähistamas. Foto: fivb.org

Kanadalanna Kristina Väljas, kelle vanavanemad sündisid Eestis, saavutas koos Jamie Lynn Broderiga Luzernis lõppenud rannavõrkpalli MK-sarja etapil kolmanda koha. Kanada duole oli see teiseks MK-sarja poodiumikohaks. Esimene tuli kaks nädalat tagasi Hiinas Fuzhous, kus nad jäid konkurentidele alistamatuks. 

Sel korral peatasid Kanada paari võidumarsi hollandlannad Madelein Meppelink ja Marleen Van Iersel, kes võitsid 55 minutit kestnud poolfinaalkohtumise 17:21, 21:18, 15:12. Pronksimatšis olid Väljas ja Broder 2:0 (18, 15) paremad Austria paarist Stefanie Schwaiger/Barbara Hansel, vahendab volley.ee.

«Teine poodiumikoht 14 päeva jooksul tõestab, et esikoht Fuzhous polnud vaid õnnelik juhus. Nüüd jahime juba järgmist medalikohta, mille loodame saada järgmisel nädala Praha Openilt,» vahendas rahvusvahelise alaliidu kodulehekülg Väljase sõnu. 

Naiste finaali võitsid sakslannad Karla Borger ja Britta Büthe, alistades Hollandi paari 2:1 (-16, 16, 13).

Meeste turniir leidis lõpplahenduse paraku platsiväliselt, kuna valitsevad maailmameistrid Alexander Brouwer ja Robert Meeuwsen olid sunnitud Meeuwseni põlvevigastuse tõttu andma loobumisvõidu.

Mäletatavasti olid just hollandlased need, kes lõpetasid kaheksandikfinaalis Kristo Kollo ja Rivo Vesiku turniiri. Tšempioniteks krooniti itaallased Marco Caminati ja Alex Ranghieri, kellest sai kaheksas kvalifikatsiooniturniirilt alustanud paar, kellel on õnnestunud MK-sarja etapil triumfeerida. Kolmanda koha matšist väljusid võidukalt türklased Murat Giginoglu/Volkan Gögtepe, kes alistasid alagrupiturniiril meie paari 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles