Norra suusakoondise peatreener jagab Otepääl teadmisi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra võidukas meeste teatenelik Faluni MMil
Norra võidukas meeste teatenelik Faluni MMil Foto: SCANPIX

27.-29. maini toimub Otepääl Tehvandi Spordikeskuses rahvusvaheline murdmaasuusatamise treenerite seminar, kus peaesinejateks on Norra murdmaasuusatamise meeste rahvuskoondise peatreener Trond Nystad, Sloveenia juunioride koondise treener Rok Šolar ja Eesti sprindikoondise treener Christoph Schmid. Kõik väliskülalised esinevad Otepääl loengutesarjaga ja viivad läbi ka praktilised tunnid.

Seminar saab teoks tänu Rahvusvahelise Olümpiakomitee Olympic Solidarity fondist treenerite koolitamiseks mõeldud toetusele. «Rahvusvaheline koostöö oma ala spetsialistidega rikastab meie sporti ja mul on hea meel, et saame kaasa aidata maailma spetsialistide teadmiste ja kogemuste toomisel Eesti treeneriteni,» ütles Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli.

Eesti Suusaliidu peasekretäri Jaak Mae sõnul püütakse igal aastal seminarile kaasata  ka mõni oma ala tippspetsialist piiri tagant, et olla kursis mujal maailmas toimuvaga ning käia kaasas treeningprotsessi uute suundadega. «Hea meel on tõdeda, et meie treenerite huvi selliste koolituste vastu on suur ja osavõtt kevadseminarist alati väga aktiivne ning küsimustevoorud pärast esinemisi pikad ning sisutihedad. Treenereid, kes asjadega kursis tahavad olla, on rõõmustavalt palju ja nad on uuele infole väga avatud. Lisaks treeneritele on seminaril end alati täiendamas käinud ka meie koondise sportlased,» lisas Mae.

Kolme päeva jooksul toimub Otepääl pea 10 loengut ning praktilist tundi. Lisaks juba eelpool nimetatud välisesinejatele on loengusarjadega esinemas ka mitmed oma ala spetsialistid Eestist nende seas Tartu Ülikooli dotsent Tõnis Matsin, Jaanus Teppan Sparta Spordiklubist, Elina Kivinukk Eesti Antidopingust jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles