Rahulolev Kangert: terve meeskond on heas hoos, võib-olla isegi liiga heas

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mihkel Maripuu

Hoolimata sellest, et Tanel Kangert pole jalgratturite aasta esimese suurtuuri Giro d’Italia esimese nädala järel kõige silmapaistavamate ratturite hulgas olnud, hindab Astana värve kandev eestlane seniseid sõite igati kordaläinuks.

Kangert on 9. etapi järel 27. kohal, kaotades liidrile Alberto Contadorile 13 minuti ja 38 sekundiga. Küll on kõrges konkurentsis sees Astana liider Fabio Aru, kes jääb Contadorist teisena maha vaid kolm sekundit. Pealegi teenis klubi vanameister Paolo Tiralongo eile etapivõidu. Seega tuju on tiimis hea.

«Olen esimese nädalaga isegi väga rahul. Terve meeskond on päris heas hoos, võib-olla isegi liiga heas hoos. Loodetavasti see minek jätkub. Enda füüsilise vormi kohta pole ka eriti etteheiteid. Näha on, et olen pisut vähe võistelnud, aga jalga on ja vorm on isegi üle ootuste hea, olen viimasel ajal kõvasti edasi arenenud,» ütles Kangert tänasel puhkepäeval.

Kangerti sõnul ei tasu rattahuvilistel tema keskpärastest kohtadest heituda. «Mul on Girol erinevad ülesanded – pole nii, et teen hommikust õhtuni sama asja. Kui on kedagi tuule eest vaja kaitsta, olen kaitsmas, kui on vaja tõusude peal tempot teha, et punti väiksemaks saada või ohtlikke mehi pisut väsitada, olen ka olemas olnud. Minu ülesanded on üpris täpsed ja konkreetsed – kui ma tulen 40. või 50. kohal üle finišijoone, ei pruugi see minu tolle päeva minekut näidata. Jalad on päris head, aga kõige kõvem abimees ma tiimis praegu kindlasti pole,» selgitas ta.

Enne Itaalia velotuuri sündis Kangerti ja elukaaslase Silvia perre pisitütar Johanna. Raske velotuuri ajal pole paparolli muidugi kuigi lihtne täita. «Sisuliselt see võimalus puudub. Aga meie töö on juba selline ja sellega tuleb arvestada. Kahjuks kaotatud aega tagasi ei tee. Skaipida olen õnneks ikka saanud,» sõnas Kangert.

Tanel Kangert (paremal) Giro d'Italia kaheksandal etapil.
Tanel Kangert (paremal) Giro d'Italia kaheksandal etapil. Foto: LaPresse/Fabio Ferrari/LaPresse

Tänavusel Giro d’Italial on palju tähelepanu saanud hoolimatud pealtvaatajad, kes on ratturitele liiga lähedale läinud ja seetõttu raskeid kukkumisi põhjustanud. Teisel etapil sattus ühte sellisesse ka Kangert, kui tavalise jalgrattaga raja ääres seisnud inimene sõitis järsku tee peale jäi suurele grupile lihtsalt ette. Suuremaid tervisehädasi see Kangertile õnneks siiski kaasa ei toonud. Mida taolistest juhtumitest arvata?

«See on hästi kahe otsaga asi. Ühest küljest on tore, et meie spordis on kontakt huvilistega vahetu. Pealtvaatajad saavad raja ääres seista ja igaüks saab peale võistlust tulla autogrammi küsima. Teisalt ootaks inimestelt mõistust, selliseid lollusi pole mõtet teha,» arvas Kangert. Nüüd jääb üle vaid loota, et taolisi asju enam ei korduks.

Kangerti ja Astana suurim eesmärk on aidata Aru tuuri võitjaks, aga 24-aastane itaallane eelistab raskete finišitõusudega etappe, mida on Giro trassil viimastel aastatel vähemaks jäänud. Aru trumbiks pole ka laupäeval 14. etapina kavas olev koguni 59,4 km pikkune eraldistart, mida paljud peavad käesoleva tuuri võtmeetapiks.

«Siiamaani on Fabiol kõik isegi väga hästi sujunud. Eraldistart saab olema kindlasti otsustavaks, kui mingeid üllatusi ei tule. (Ühele suurfavoriidile) Richie Porte’ile on kindlasti raske vastu saada, aga olen kindel, et Fabio on eraldistardis ka heas hoos. Viimase kahe aasta jooksul on ta selles elemendis palju edasi läinud. Kuna seekord on eraldistart nii pikk, ei pruugigi eesotsas samad nimed olla, kes tavalistel puhkudel,» analüüsis Kangert.

Giro d'Italia lõppeb 31. mail Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles