Pohlak: korvpalli publikunumbrid erinevad tegelikkusest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu

Portaali Soccernet.ee seekordses «Vastab Aivar Pohlak» rubriigis kõneles vutiliidu president erinevate spordialade vastandamisest, publikunumbritest ja andis vastuse korvpallisõpradele, kes jalgpalli tema isikule toetudes maha teevad.

«Eespool mainitud «Suurmeistrite» saateks valmistudes (veebruarikuus eetris olnud saade – toim.) saime aru, et faktidest kavatsetakse tulla välja justnimelt publikunumbritega -, arvutasime korvpalliliidu kodulehel olnud andmete põhjal välja erinevad võimalikud keskmised ja käisime isegi korvpalli liigamängudel publikut lugemas ja võrdlesime saadud numbreid ametlikega. Mitte parastamiseks või näpuga näitamiseks, vaid selleks, et saada aru, kuidas asjad tegelikult on. Ja ma võin täna öelda, et saates välja toodud korvpalli keskmised publikunumbrid (Jüri Ratase sõnul külastas põhiturniiril mänge keskmiselt 685 pealtvaatajat - Soccernet) erinesid isegi ametlikest avalikest andmetest ja pole raske arvata kuhu suunas, kusjuures saate toimetaja väitis minu küsimuse peale, et esitatud numbrid andis talle korvpalliliit; ja tegeliku üleloetud ja ametliku publikunumbri vahe oli omakorda kahekordne samas suunas ehk siis valetati kõigepealt üks kord ja siis teine sinnaotsa veel. Käisime ka Tartus mõni päev tagasi toimunud Rocki ja Kalev/Cramo teisel finaalseeria mängul, mille ametlik publikunumber oli 2000 inimest ja jalgpalli liigamängudega sarnast tehnikat ja metoodikat kasutades saime tegelikuks publikunumbriks 1145,» selgitas Pohlak.

Loe Soccernetis avaldatud täispikka versiooni siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles