Harri Kullas sai Inglismaal kolmanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Rauno Kais

Culham Park'i krossirajal sõideti Briti ühe mainekama motokrossisarja MX Nationals kolmas etapp. Sarjas osaleb ka Harri Kullas, aga kui tavaliselt on tema võistlusklassiks MX2, siis antud sarjas osaleb ta aga suuremas MX1 klassis.

Kvalifikatsioonis näitas Suzukil võistlev Kullas üheksandat aega. Avasõidus sai ta hästi minema ja oli alguses esikolmikus, kuid siis tuli tempos järgi anda ja ta ületas lõpujoone kuuendana. Sõidu võitis kindlalt Gert Krestinovi meeskonnakaaslane Kristian Whatley (Honda), kes edestas Kullase tiimikaaslast Graeme Irwinit 12,6 ja Martin Barri (KTM) 22 sekundiga, Kullas jäi võitjast lõpuks 41,7 sekundit.

Kullas ja meeskond muutsid kahe sõidu vahepeal tsikli seadistusi ning see kandis ka viimases sõidus vilja. Kullas haaras kohe stardist liidrikoha ning sõitis esikohal mõned ringid, kuid seejärel möödus temast Whatley, kes läks oma teed ning ülejäänud osa sõidust heitles Kullas Irwiniga ning seekord jäi peale inglane.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega MX1 arvestuses Whatley (50 p), teise koha sai Irwin (44 p) ja kolmanda Kullas (36 p), MX2 esikolmiku moodustasid aga prantslane Steven Lenoir (50 p), Rob Davidson (42 p) ja Liam Knight (29 p).

«Tsikliga oli probleeme juba laupäeval trennis ning ka pühapäevases ajasõidus ja esimeses sõidus. Hoolimata sellest tuli ajasõidust 9-s aeg ja arvestades asjaolusid, siis võib selle tulemusega täitsa rahule jääda,» rääkis Kullas.

«Esimeses sõidus sain hea stardi ja olin teine, aga poole ringi pealt läks käsi täis, sest amortisaatori seadistus oli paigast ära. Seetõttu tuli kohti loovutada ja ei saanud endast 100% anda. Kahe sõidu vahel tegime tiimiga kõvasti tööd ja saime tsikli sobivaks. Teises sõidus tuli stardivõit ja juhtisin sõitu 3-4 ringi, kuid siis läksid Whatley ja Irwin mööda. Whatley näitas ikka teisest klassist kiirust ning kadus juba paari ringiga eest ja enamus sõidust sõitsime Graemega ratas rattas, kuid lõpus läks ta siiski natuke eest ära. Esimene sõit vähe kripeldab, aga muidu oli jälle hea tunne poodiumil olla,» rõõmustas Kullas, kelle järgmine võistlus on järgmisel nädalavahetusel Inglismaal Matterley Basinis toimuv MM-etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles