Kanepi näibki olevat hetkevormi arvestades maailma kuues tennisist

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Eesti parim naistennisist Kaia Kanepi on Tokyo turniiril kindla mänguga jõudnud kolmandasse ringi. Kui seal langeb ka maailma edetabeli kuues Jelena Jankovic, tõestab eestlanna, et teda võib viimase aja vormi põhjal tõesti pidada maailma absoluutsesse tippu kuuluvaks mängijaks.


Eelmisel nädalal avaldati tennise edetabel «Power rankings» (PR), kus Kanepi hõivas kõrge kuuenda koha. See on edetabel, kus reastatakse viimaste võistluste põhjal tugevamad mängijad, ja sisuliselt tähendab see, et viimaste esituste põhjal on WTA edetabelis küll 25. positsiooni hoidev  Kanepi maailma kuues tennisist. Tokyos peetaval kahe miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril on eestlanna näidanud, et tunnustus pole talle osaks saanud ilmaasjata.

Kui avaringi 6:4, 6:4 võit Melanie Oudini (WTA 67.) üle oli oodatud tulemus, siis eilne 6:3, 7:6 triumf Iisraeli esindaja Shahar Peeri (WTA 19) üle oli selge märk Kanepi heast vormist. Varem olid kaks naist kohtunud neli korda, millest kolmel korral võitnud Peer.

«See oli päris hea mäng. Võrreldes eelmise korraga mängisime mõlemad tunduvalt paremini,» kommenteeris Postimehele tabamatuks jäänud Kanepi ERRile. «Teises setis suutsin mängida õnnestunumalt kui tema. Kogu mängupilt oli minu poolt üsna hea. Serv töötas ka hästi. Võin kogu mänguga rahule jääda – päris hea mäng ja suhteliselt vähe lihtvigu.»

Tõusva päikese maa pealinna turniiri kolmandas ringis kohtub Kanepi serblanna Jelena Jankoviciga (WTA 6.). Jankovici võib edetabeli esikümnesse kuuluvatest tennisistidest pidada mõnes mõttes Kanepi lemmiktennisistiks, kuna eestlanna on Balkanimaa neiule varemgi tuska valmistanud. Iga end vähegi tennisesõbraks pidav spordihuviline mäletab US Openi kolmandat ringi, kus hiljem veerandfinaali pääsenud Kanepi alistas Jankovici 6:2, 7:6. Mullu veebruaris Dubai turniiril, samuti kolmandas ringis, oli eestlanna Jankovicist parem punktidega 6:2, 7:5.

ERRi küsimusele, kas eestlanna läheb Jankoviciga mängima erilise tundega, vastas Kanepi: «Ei, absoluutselt mitte. Üritan võtta mäng korraga ja keskendun antud hetkele. See ei oma enam homme tähtsust.»
Mäng peetakse kolmapäeval, 29. septembril peaväljaku teise mänguna. Esimene matš algab seal kohaliku aja järgi kell 17 (Eesti aja järgi kell 11).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles